Volledig scherm
Arrold van den Hurk © gratis

Miljoenenjacht-verliezer Arrold uit Son geeft niet op: wéér naar de rechter

SON - Arrold van den Hurk uit Son weet niet van ophouden. De man die alweer 4,5 jaar geleden bij Linda de Mols Miljoenenjacht miljoenen misliep door te vroeg op de rode knop te drukken, gaat in hoger beroep tegen een uitspraak van de rechter vorig jaar. Dat laat zijn advocaat Peter Plasman weten.

Het televisie-incident uit het najaar van 2013 is beroemd. Banketbakker Van den Hurk uit Son drukte te snel op de stopknop en nam daarmee het aanbod van 125.000 euro van de bank aan. Hij zei meteen dat-ie per ongeluk had gedrukt en eigenlijk had willen doorspelen. Linda leek dat goed te vinden, maar de jury greep in. Waarna Arrold, bleek even later, naast vijf miljoen euro greep die in de koffer zat die hij had uitgekozen. Hij stapte vervolgens naar de rechter.

Zenuwen

Daar kreeg hij tot nu toe keer op keer nul op het rekest. De civiele rechter in Amsterdam oordeelde in september nog dat 'uit zenuwen op de knop drukken inherent is aan het spel.' Van den Hurk en Plasman hadden aangevoerd dat Endemol het spel niet had mogen afbreken.

Eerder had Van den Hurk Endemol al voor de rechter gesleept om een schadevergoeding te eisen. Daar werd toen zelfs Linda de Mol als getuige opgeroepen. Ook die rechtszaak verloor Van den Hurk.

Inhaligheid

Na zijn verlies vorig jaar aarzelde Van den Hurk om in hoger beroep te gaan. Hij krijgt veel kritiek vanwege zijn 'inhaligheid'. Maar advocaat Plasman denkt tóch zijn gelijk te kunnen halen bij het gerechtshof. Het hof heeft eerder gezegd dat de beslissing van de rechtbank 'dat de rode knop zonder meer het einde van het spel is', onjuist is. ,,Daarom willen we ook in een bodemprocedure het oordeel van het gerechtshof,'' aldus Plasman.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement