Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Getty Images

Minder (buurt)bussen door corona, maar wel alternatief voor ouderen: ‘Brabant geeft het goede voorbeeld’

De coronacrisis heeft grote gevolgen voor het busverkeer in Brabant. Arriva heeft besloten de dienstregeling aan te passen en bepaalde lijnen en buurtbussen tijdelijk te schrappen. Reizigersvereniging Rover en de ouderenbond kunnen zich erin vinden. Scholieren zijn minder blij. 

 1. Nooit meer spontaan op pad: Monique wil vrouwen waarschuwen voor kunststof implantaat bij bekken-problemen
  PREMIUM

  Nooit meer spontaan op pad: Monique wil vrouwen waarschu­wen voor kunststof implantaat bij bek­ken-problemen

  GELDROP - De Geldropse (oud)basisschool-leerkracht Monique Peters (61) raakte gehandicapt door een bandje dat werd ingebracht om urineverlies te voorkomen. Het verwoestte haar leven zoals ze het kende, maar niet haar optimistische kijk. Bovendien komt er nu toch de onmogelijk geachte operatie om het implantaat te verwijderen. In Amerika. Haar vrienden brachten het geld bij elkaar. Monique Peters is blijmoedig en vol vertrouwen.
 2. Brabants busverkeer op de schop door coronavirus: meer spreiding, minder ritten tijdens de spits en voorlopig geen buurtbussen

  Brabants busverkeer op de schop door coronavi­rus: meer spreiding, minder ritten tijdens de spits en voorlopig geen buurtbus­sen

  TILBURG - Het busverkeer in Brabant wordt tijdelijk flink aangepast. Reispatronen zijn vanwege de coronamaatregelen gewijzigd en dat heeft veel gevolgen voor de dienstregeling van Arriva. De vervoersorganisatie heeft besloten minder ritten in te zetten tijdens de spitsuren en juist meer te gaan rijden tijdens de daluren. Sommige lijnen, waaronder buurtbussen, worden tijdelijk helemaal niet ingezet.
 1. Verstappen wint GP Imola: 'dat was tricky'
  Play

  Verstappen wint GP Imola: 'dat was tricky'

 2. WO II-museum in Budel mag deuren niet openen
  Play

  WO II-museum in Budel mag deuren niet openen