Na de eerste persconferentie van minister-president Mark Rutte zo'n twee weken geleden, werd massaal gehamsterd.
Volledig scherm
PREMIUM
Na de eerste persconferentie van minister-president Mark Rutte zo'n twee weken geleden, werd massaal gehamsterd. © BSR Agency

Minder massaal gehamster in Jumbo-supermarkt, maar klanten kopen nog meer dan normaal

We hamsteren ietsje minder, zegt supermarktketen Jumbo. Maar de winkelkarren zitten nog steeds erg vol. En de thuiswerkers? Die snakken naar verse producten ,,Vorige week werd massaal boodschappen gedaan, dat stabiliseert zich wat meer.”

Het overduidelijke gebaar van de doventolk bij het woord hamsteren, tijdens de persconferentie van minister-president Mark Rutte twee weken geleden, zorgde voor veel hilariteit en positieve berichten. Maar het lijkt of de boodschap ook enigszins zijn vruchten heeft afgeworpen. Jumbo merkt nog een lichte stijging in het aantal boodschappen per klant, maar de verkoop is aan het stabiliseren. ,,Wel is er nog steeds veel vraag naar houdbare producten", vertelt Claire Trügg, voorlichtster van de Veghelse supermarktketen. ,,Tegelijkertijd stijgt de vraag naar verse producten ook.”

  1. Wizzair schort deel ‘asperge-vluchten’ Eindhoven op

    Wizzair schort deel ‘asperge-vluch­ten’ Eindhoven op

    EINDHOVEN - Luchtvaartmaatschappij Wizzair is per direct gestopt met vluchten van Roemenië naar Eindhoven. De prijsvechter maakte zondag bekend zeker tot en met 18 april geen enkele vlucht vanuit Roemenië naar Nederland meer uit te voeren. Net als afgelopen week zou Wizzair deze week naar verwachting nog honderden seizoenarbeiders vervoeren via Eindhoven Airport. Maar een nieuw besluit van de Roemeense overheid, als onderdeel van de maatregelen om de corona-pandemie te beteugelen, steekt daar een stokje voor.