Volledig scherm
PREMIUM
Corrie Konings. © copyright Marc Bolsius

Mooi ís die tijd, kan Corry Konings beter zingen

Ze zong haar liedjes over het leven en de liefde al duizenden keren. En Corry Konings (67) staat weer middenin de spotlights sinds haar deelname aan kijkcijferkanon Expeditie Robinson. Ook 2019 lacht haar toe, want dit jaar viert ze haar gouden jubileum als artiest. “Zolang mijn stemmetje meegaat, blijf ik zingen.”

Met het groene servetje waarmee ze zojuist nog de saus van de kippentournedos uit haar mondhoeken veegde, kun je ook heel goed wapperen. De 76-jarige Mien Lips heeft haar armen in de lucht: ‘Ik krijg een heel apart gevoel van binnen’, zingt ze mee in de zaal van de Kaasboerin in het Belgische Mol, een meter of tweehonderd over de grens. ‘Als jij me aankijkt, lieve schat’. Wat moet ik zonder jou beginnen? Hoor jij het bonzen van mijn hart?’

  1. 56 Brabantse politici op zowel lijst van Provinciale Staten als Waterschappen
    Kaartje

    56 Brabantse politici op zowel lijst van Provincia­le Staten als Waterschap­pen

    In Noord-Brabant zijn er 56 politici die zich kandidaat stellen voor zowel de Provinciale Staten als de Waterschappen. Dat is 11,3 procent van de ruim 500 Brabantse kandidaten, blijkt uit cijfers van LocalFocus en Open State. In heel Nederland zijn het er ruim een op de tien kandidaten die op beide lijsten staan. Elke provincie kent wel een aantal van die kandidaten, maar het verschilt sterk per regio om hoeveel mensen het gaat.