Volledig scherm
PREMIUM
Het hofje tussen de Sint Sebastiaanstraat en Sint Anthoniusstraat in Oss, waar vijftien jaar geleden Boudewijn Kerbusch werd doodgeschoten. © Van Assendelft/Jeroen Appels

Moord op vishandelaar uit Oss leidt naar misdaadfamilie

Cold caseBoudewijn Kerbusch, een vishandelaar uit Oss, wordt in 2004 doodgeschoten. De politie staakt al binnen drie maanden het onderzoek, terwijl Ierse collega’s een mogelijke link leggen met Christopher Kinahan, een van de grootste misdadigers van Europa.

Volledig scherm
Boudewijn Kerbusch. © RV

Hij was voor zijn dood geen bekende van de politie. Buurtbewoners noemden hem ‘een vriendelijke man’, die al zo’n tien jaar in hun midden woonde. Boudewijn Kerbusch (58) was voor velen een goede buur. Een gezinsman ook uit de categorie ‘niets mis mee’. De Ossenaar verdiende zijn geld met het runnen van een vishandel, veronderstelde vrijwel iedereen. Tot zover niets bijzonders.

Maar dan, een oktoberochtend in 2004, iets na 8 uur. Kerbusch laat zijn hondje uit. Dat deed hij vrijwel iedere dag. Zelfde tijdstip, zelfde plek. Op het grasveldje achter zijn woning, een hofje gelegen tussen de Sint Sebastiaan- en Sint Anthoniusstraat vlak bij het centrum van Oss, wordt Kerbusch van dichtbij neergeschoten. De schutter stapt in een Audi en vertrekt. Nog dezelfde dag wordt de (vlucht)auto compleet uitgebrand gevonden in Wijchen, bij Nijmegen.