Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Nationaal schoolontbijt: weet jij hoeveel suiker je kind binnenkrijgt? Doe de test

QuizDeze week is het weer tijd voor het Nationaal Schoolontbijt. Voor zo’n half miljoen kinderen wordt van 5 tot en met 9 november op duizenden scholen en honderden stadhuizen aandacht geschonken aan het ontbijt met dit jaar als thema: een feestje voor iedereen! De achterliggende gedachte is dat gezond ontbijten een feest is. 

Vezels, granen en fruit. Melk of toch een sapje. Genoeg suikers en vetten, maar dan weer niet te veel natuurlijk.  Hebben we eigenlijk enig idee hoeveel suiker we onze kinderen toestoppen? Kom erachter met deze quiz.

  1. Vader door autodief 100 meter meegesleurd als hij dronken zoon wil ophalen in Oisterwijk: 'We geloofden onze ogen niet’

    Vader door autodief 100 meter meege­sleurd als hij dronken zoon wil ophalen in Oisterwijk: 'We geloofden onze ogen niet’

    OISTERWIJK - Een 51-jarige man is zaterdagnacht in Oisterwijk in een auto met draaiende motor gesprongen en er vervolgens mee vandoor gegaan. De eigenaar van het voertuig zag het gebeuren en klampte zich aan het portier vast om de autodief tegen te houden. Hierdoor werd hij volgens de politie honderd meter meegesleurd. Annemiek Janssens (58) zag alles van dichtbij gebeuren. ,,We geloofden niet wat we zagen.”
  2. Brabantse wilde meisje bij spoor vandaan praten: ‘Ik kon alleen toekijken hoe agent over haar heen sprong’

    Brabantse wilde meisje bij spoor vandaan praten: ‘Ik kon alleen toekijken hoe agent over haar heen sprong’

    BERGEN OP ZOOM - Een meisje liep vrijdagmiddag op het spoor in Bergen op Zoom. Zij wilde voor een trein springen. Politieagent Raymond Langelaar redde haar voor dat kon gebeuren. Hij vertelde zijn verhaal vrijdag aan deze krant. Eda Yilmaz zag het meisje lopen en zorgde dat de politie er op tijd was om haar te redden. ,,Je bent zo jong meid, alles maar dan ook echt alles heeft een oplossing.”