Volledig scherm
PREMIUM
Siqi Sun op de campus van Tilburg University. Ze wil graag Nederlandse les aan de universiteit volgen, maar er is geen plek voor haar. ,,Blijkbaar wil iedere internationale student dat vak volgen.” © Pix4Profs / Joris Buijs

Nederland heeft het hart van deze Chinese studente veroverd: ‘Alleen die vooroordelen maken me boos’

nieuwe brabandersTILBURG - Arbeidsmigranten, vluchtelingen, expats: het barst in Brabant van de bewoners uit het buitenland. Wat bracht ze hier, hoe vergaat het ze, en willen ze blijven? Vandaag: de ambitieuze studente uit China. ,,Die vooroordelen maken me boos.”

De 22-jarige Siqi Sun heeft al een jaar in Duitsland gewoond, een studie Architectuur gevolgd in China en woont inmiddels bijna een jaar in Tilburg. Ze heeft een hoop vrienden hier gemaakt, misschien al meer van ons land gezien dan een Nederlandse leeftijdgenoot én heeft haar toekomst uitgestippeld: in Maastricht. Inmiddels heeft de Chinese studente het eerste jaar van haar studie afgerond en spreekt ze vloeiend Engels, Duits en een beetje Nederlands. 

  1. Kamerleden slaan alarm over diepgeworteld wantrouwen van Brabantse boeren in politie

    Kamerleden slaan alarm over diepgewor­teld wantrouwen van Brabantse boeren in politie

    TILBURG - Tweede Kamerleden vinden het 'pijnlijk’ en ‘schokkend’ dat boeren zo'n diepgeworteld wantrouwen hebben tegen de politie dat ze niet de telefoon pakken als ze zijn benaderd door drugscriminelen. Uit de door deze krant gepubliceerde enquête blijkt dat slechts één op de tien boeren de politie inlicht als criminelen hen vragen naar de huur van een stal of schuur voor het telen van wiet of produceren van synthetische drugs.