Volledig scherm
PREMIUM
Nicole van Elteren uit Zundert tussen de kinderen van haar eigen kindertehuis in Malawi. Ieder kind heeft een eigen, trieste voorgeschiedenis van ondervoeding, seksueel misbruik of voodoo-praktijken. ,,Terug naar Nederland? Geen denken aan. Wie moet er dan voor deze kinderen zorgen?'' © Riet Pijnappels

Nicole van Elteren uit Zundert zou wel heel Malawi willen redden

ZUNDERT - In Malawi redt Nicole van Elteren (33) uit Zundert al zeven jaar lang baby's en peuters van voodoopraktijken, seksueel misbruik en de hongerdood. Met nauwelijks hulp van buitenaf.

'Dit is zeker niet het leven dat ik voor mezelf in gedachten had. Ik droomde van een carrière, trouwen, een gezin", mijmert Nicole van Elteren, zittend op een laag muurtje in de binnenplaats van haar kinderhuis.

  1. Is de introductieweek in het Eindhovense nachtleven en een bad van bier nog een beetje te betalen?

    Is de introduc­tie­week in het Eindhoven­se nachtleven en een bad van bier nog een beetje te betalen?

    EINDHOVEN - Nog voor ze hun eerste drankje bestellen, is er voor sommige studenten al een flinke hap uit hun bierbudget voor deze week. Wie geen slaapplek heeft bemachtigd in een studentenhuis, moet 40 euro neerleggen voor een bedje in het Studentensportcentrum. Verder betaalt iedere student 120 euro voor deelname aan de introductieweek. Daarvoor krijgen ze een week vol activiteiten en feestavonden en drie maaltijden per dag.