Nicole van Elteren uit Zundert tussen de kinderen van haar eigen kindertehuis in Malawi. Ieder kind heeft een eigen, trieste voorgeschiedenis van ondervoeding, seksueel misbruik of voodoo-praktijken. ,,Terug naar Nederland? Geen denken aan. Wie moet er dan voor deze kinderen zorgen?''
Volledig scherm
PREMIUM
Nicole van Elteren uit Zundert tussen de kinderen van haar eigen kindertehuis in Malawi. Ieder kind heeft een eigen, trieste voorgeschiedenis van ondervoeding, seksueel misbruik of voodoo-praktijken. ,,Terug naar Nederland? Geen denken aan. Wie moet er dan voor deze kinderen zorgen?'' © Riet Pijnappels

Nicole van Elteren uit Zundert zou wel heel Malawi willen redden

ZUNDERT - In Malawi redt Nicole van Elteren (33) uit Zundert al zeven jaar lang baby's en peuters van voodoopraktijken, seksueel misbruik en de hongerdood. Met nauwelijks hulp van buitenaf.

'Dit is zeker niet het leven dat ik voor mezelf in gedachten had. Ik droomde van een carrière, trouwen, een gezin", mijmert Nicole van Elteren, zittend op een laag muurtje in de binnenplaats van haar kinderhuis.

  1. GroenLinks, SP, D66 en PvdD in Brabant: ‘onderzoek verband tussen slechte luchtkwaliteit en coronahaarden’
    PREMIUM

    GroenLinks, SP, D66 en PvdD in Brabant: ‘onderzoek verband tussen slechte luchtkwali­teit en coronahaar­den’

    DEN BOSCH - Nee, een keihard verband is een paar maanden na de eerste uitbraak in China nog niet te leggen. Maar toch: corona lijkt bovengemiddeld hard toe te slaan in regio's die bekend staan om hun slechte luchtkwaliteit, zoals Oost-Brabant. Daarom is nader onderzoek nodig, zo stellen de fracties van GroenLinks, SP, D66 en PvdD in een reeks vragen aan het provinciebestuur.