Volledig scherm
PREMIUM
Nicole van Elteren uit Zundert tussen de kinderen van haar eigen kindertehuis in Malawi. Ieder kind heeft een eigen, trieste voorgeschiedenis van ondervoeding, seksueel misbruik of voodoo-praktijken. ,,Terug naar Nederland? Geen denken aan. Wie moet er dan voor deze kinderen zorgen?'' © Riet Pijnappels

Nicole van Elteren uit Zundert zou wel heel Malawi willen redden

ZUNDERT - In Malawi redt Nicole van Elteren (33) uit Zundert al zeven jaar lang baby's en peuters van voodoopraktijken, seksueel misbruik en de hongerdood. Met nauwelijks hulp van buitenaf.

'Dit is zeker niet het leven dat ik voor mezelf in gedachten had. Ik droomde van een carrière, trouwen, een gezin", mijmert Nicole van Elteren, zittend op een laag muurtje in de binnenplaats van haar kinderhuis.

  1. ‘Kille ontvangst’ voor Van Laarhoven die direct naar PI Vught moet. Broer Frans: Ik mocht hem geen hand geven
    PREMIUM

    ‘Kille ontvangst’ voor Van Laarhoven die direct naar PI Vught moet. Broer Frans: Ik mocht hem geen hand geven

    TILBURG - Het was een kille ontvangst voor Johan van Laarhoven op Schiphol donderdagavond. Zijn broer Frans mocht hem geen hand geven bij aankomst, in plaats daarvan werd hij meteen naar de gevangenis in Vught gebracht. ,,Iemand in dit land heeft dit bevel gegeven”, zegt advocaat Gerard Spong op de persconferentie op Schiphol. ,,We zullen niet rusten voor we weten wie dat is.”