Juist in de zone rondom natuurgebieden zijn koeien in de wei heel wenselijk, aldus afzwaaiend natuurgedeputeerde Rik Grashoff.
Volledig scherm
PREMIUM
Juist in de zone rondom natuurgebieden zijn koeien in de wei heel wenselijk, aldus afzwaaiend natuurgedeputeerde Rik Grashoff. © DCI Media

Nieuwe Brabantse coalitie neemt miljoenenplan van Grashoff tegen droogte over

DEN BOSCH - De provincie Noord-Brabant trekt de komende tien jaar 68 miljoen extra uit om verdroging van kwetsbare natuurgebieden tegen te gaan. Het plan is onlangs nog in de steigers gezet door afzwaaiend gedeputeerde Rik Grashoff (GroenLinks), maar wordt ook door het nieuwe provinciebestuur omarmd. ,,Een klein wonder, al heb ik wel zorgen over de uitvoering.”

  1. Lisan (18) had geen zin meer in het leven na tekenbeet, maar jaar na behandeling kan ze weer dromen
    PREMIUM

    Lisan (18) had geen zin meer in het leven na tekenbeet, maar jaar na behande­ling kan ze weer dromen

    BREDA - ,,Vorig jaar wisten we niet of Lisan de kerst nog ging halen, nu heeft ze weer zin in het leven.” Lisan Donkers (18) uit Breda zag haar toekomstdromen uiteenvallen door een tekenbeet die haar lichaam vanaf haar zevende verwoestte. Een jaar na de behandeling in een Duitse kliniek én na vier maanden in volledige corona-isolatie te hebben geleefd, bezochten we de Bredase om te vragen hoe het nu met haar gaat.