Henriëtte van Hedel
Volledig scherm
Henriëtte van Hedel © Henriëtte van Hedel

Nieuwe partij Alliantie mikt op Statenzetels

Kiezers die zich niet meer vertegenwoordigd voelen door de klassieke volkspartijen. Daar mikt de nieuwe politieke partij Alliantie in maart tijdens de verkiezingen voor de Provinciale Staten op.

 1. Verdwenen heilig beeld staat jarenlang in een tuincentrum: ‘Hij is zwaar beschadigd, gemolesteerd’
  PREMIUM

  Verdwenen heilig beeld staat jarenlang in een tuincen­trum: ‘Hij is zwaar beschadigd, gemoles­teerd’

  Hij stond gewoon tussen de toekomstige kamerplanten. Een houten beeld van een pastoor die met zijn parochianen vol ontzetting kijkt naar het wonder dat zich voor zijn ogen afspeelt. Hij ziet wijn uit een kelk veranderen in bloed, dat op een linnen doek drupt. Gebeurd - volgens overlevering- in het jaar 1400 in Boxmeer. In de negentiende eeuw in eikenhout en bladgoud weergegeven voor het Heilig Bloedaltaar in de Petruskerk.
  Boxmeer
 2. Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?
  lezersvraag

  Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?

  Passen de medicijnen die je slikt nog wel bij jou? Want van sommige neemt de werking af, of er zijn pillen gekomen met minder bijwerkingen. Als je je zorgen maakt om je vader of moeder dan kan het zeker geen kwaad om de medicatie met je apotheker of huisarts te bekijken, zegt apotheker Sander van den Bogert. In deze rubriek beantwoorden onze deskundigen elke week een lezersvraag over relaties, gezondheid, voeding en andere onderwerpen.