De alpaca hengst, die in het dierenpark te Schaijk een wijfje achterna zat totdat zij in een vijver verdronk. Het mannetje moet nu in elk geval een tijdje weg.
Volledig scherm
PREMIUM
De alpaca hengst, die in het dierenpark te Schaijk een wijfje achterna zat totdat zij in een vijver verdronk. Het mannetje moet nu in elk geval een tijdje weg. © Maarten van den Hurk / BD

Nieuwsoverzicht | Brabantse horeca wil opnieuw actievoeren - Hitsige alpaca zorgt voor ophef

Een dag nadat de horeca uit protest tegen de coronamaatregelen de deuren open gooide, dreigen diverse horecagelegenheden in Brabant met nieuwe acties. Zangeres Anouk verlaat the Voice of Holland als coach na de onthullingen over seksueel overschrijdend gedrag bij het programma. En Hilvarenbeek is zondag opgeschrikt door een ernstig ongeluk waarbij een 21-jarige man uit de gemeente is overleden. Dat en meer in het nieuwsoverzicht van zondag.

  1. Supercell in Brabant? ‘Wees voorbereid en neem het zekere voor het onzekere’
    PREMIUM

    Supercell in Brabant? ‘Wees voorbereid en neem het zekere voor het onzekere’

    Er wordt vrijdagmiddag in het oosten van Brabant heftig weer verwacht. Meteorologen praten over een zogenaamde ‘supercell’ met windstoten van ruim 100 kilometer per uur. Moeten we ons zorgen maken? ,,Neem het zekere voor het onzekere en tref een aantal maatregelen. Er valt waarschijnlijk regen en hagel en er zijn enorme windstoten”, zegt Alfred Snoek van Weerplaza. ,,Maar je hoeft niet bang te zijn.”