IC-verpleegkundigen bezig met de verzorging van een coronapatiënt. In de Brabantse ziekenhuizen is het al weken overvol.
Volledig scherm
PREMIUM
IC-verpleegkundigen bezig met de verzorging van een coronapatiënt. In de Brabantse ziekenhuizen is het al weken overvol. © ETZ/Ellen den Ouden

Nieuwsoverzicht | Brabantse ziekenhuizen al weken overvol - Chinooks Gilze-Rijen ingezet bij natuurbrand België

De ic's in ziekenhuizen in Brabant liggen al weken overvol. Begin april werd er nog twintig procent van geplande operaties afgebeld. Inmiddels wordt veertig procent van de zorg uitgesteld. Net over de grens bij Zundert is vrijdag een grote natuurbrand uitgebroken. De brand ontstond na een militaire schietoefening. Dit en meer in het nieuwsoverzicht van vrijdag.

  1. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

    Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

    Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”