IC-verpleegkundigen bezig met de verzorging van een coronapatiënt. In de Brabantse ziekenhuizen is het al weken overvol.
Volledig scherm
PREMIUM
IC-verpleegkundigen bezig met de verzorging van een coronapatiënt. In de Brabantse ziekenhuizen is het al weken overvol. © ETZ/Ellen den Ouden

Nieuwsoverzicht | Brabantse ziekenhuizen al weken overvol - Chinooks Gilze-Rijen ingezet bij natuurbrand België

De ic's in ziekenhuizen in Brabant liggen al weken overvol. Begin april werd er nog twintig procent van geplande operaties afgebeld. Inmiddels wordt veertig procent van de zorg uitgesteld. Net over de grens bij Zundert is vrijdag een grote natuurbrand uitgebroken. De brand ontstond na een militaire schietoefening. Dit en meer in het nieuwsoverzicht van vrijdag.

  1. Vegaburgers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesvervangers zijn wél een goede keuze?
    PREMIUM
    Koken & Eten

    Vegabur­gers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesver­van­gers zijn wél een goede keuze?

    Uit een analyse van meer dan 500 verschillende vegetarische burgers, worsten, balletjes en schnitzels uit de supermarkt blijkt dat vleesvervangers vaak te veel vet en te weinig eiwitten bevatten. Volgens TestAankoop in België zijn de meeste veggieburgers enorm bewerkt en doen ze de gezondheid van de consument meer kwaad dan goed. Hoe kies je dan de juiste vleesvervanger? En bestaan er voedzame alternatieven?