Het kozijn aan de achterzijde is totaal ontwricht door de klap. De ruit is tegen twee geparkeerd staande auto’s geblazen.
Volledig scherm
PREMIUM
Het kozijn aan de achterzijde is totaal ontwricht door de klap. De ruit is tegen twee geparkeerd staande auto’s geblazen. © Berry van der Heijden

Nieuwsoverzicht | Restaurant dicht na drie explosies - Oud-gynaecoloog verwekte kinderen bij patiënten

Een oud-gynaecoloog van het Carolus Ziekenhuis in Den Bosch heeft in de jaren ‘70 en ‘80 zijn sperma gebruikt om vrouwen zwanger te maken. Nederland kan verder van het lockdownslot als ziekenhuizen de komende dagen niet overlopen met patiënten. En de dood van de jonge Eindhovense skiërs in ingeslagen als een bom. Dit en meer in het nieuwsoverzicht van dinsdag.

 1. Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?
  lezersvraag

  Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?

  Passen de medicijnen die je slikt nog wel bij jou? Want van sommige neemt de werking af, of er zijn pillen gekomen met minder bijwerkingen. Als je je zorgen maakt om je vader of moeder dan kan het zeker geen kwaad om de medicatie met je apotheker of huisarts te bekijken, zegt apotheker Sander van den Bogert. In deze rubriek beantwoorden onze deskundigen elke week een lezersvraag over relaties, gezondheid, voeding en andere onderwerpen.
 2. Aantal graspollen piekt: welke middeltjes werken wel en niet tegen hooikoorts?
  PREMIUM

  Aantal graspollen piekt: welke middeltjes werken wel en niet tegen hooikoorts?

  Heb je de laatste dagen ook zoveel last van tranende ogen en niesbuien? Dat is normaal, want veel grassen hebben zich de afgelopen tijd prima kunnen ontwikkelen door het warme en vochtige weer. Dat betekent: hoge graspollenconcentraties en dus slecht nieuws voor mensen met hooikoorts. Vanaf woensdag is de kans op klachten twee weken lang het hoogst. Wat kan je doen tegen al dat gesnotter? En kun je het voorkomen? We zetten op een rij wat wél en vooral niet werkt.