Volledig scherm
Bloot zijn mag gerust beter bespreekbaar worden, vindt Karin van Beljouw. © Thinkstock

Nudisten doen recordpoging naakt golfen in Tilburg

TILBURG – Met zoveel mogelijk naakte personen tegelijk de golfbaan op. Nou ja, op z’n minst met 48 nudisten. Dat is het streven van Karin van Beljouw, die het record ‘bloot minigolven’ poogt te verbeteren. En waar kan dat beter dan op de minigolfbaan bij Dolfijn in Tilburg?

Het record uit het Guinness Book of Records stamt van afgelopen zomer, toen 47 Australiërs poedelnaakt tegen een golfballetje sloegen. Over dat aantal wil Van Beljouw heen. “Hoe je er ook uit ziet, je moet je op je gemak voelen. Ook naakt. Social media bestrijdt dat, want mensen plaatsen alleen hun perfecte kiekjes.”

Naakt rondlopen, is dat raar? Vrienden en collega’s confronteren Van Beljouw er regelmatig mee. “Zij kijken me dan een beetje vreemd aan en vragen zich af of ik áltijd bloot rondloop. Of ze denken dat alle mensen op een naaktcamping seks met elkaar hebben.”

Quote

Ik weet dat het slechts om een druppel op een gloeiende plaat gaat

Organisatrice Karin van Beljouw

Ze wil graag duidelijk maken dat het daar niets mee te maken heeft. Naturisme gaat volgens haar over het feit dat je je als mens op je gemak kan voelen. Om dat kracht bij te zetten, organiseert ze met The Djuri Collective, een organisatie die zich sterk maakt voor naturisme, deze recordpoging.

En zo kwam ze na heel wat afzeggingen uit bij entertainmentcentrum Dolfijn in Tilburg. Andere benaderde golfbanen in Nederland wilden liever niet geassocieerd worden met een dergelijk initiatief. “Het gaat niet samen met kinderfeestjes, kreeg ik dan te horen. Op zich begrijpelijk, maar ook dáárom organiseren we dit. Bloot zijn mag gerust beter bespreekbaar worden.”

Deelnemer Olaf Woudenberg (38) kijkt uit naar het evenement. Hij is lid van een Facebookgroep die via het medium afspreekt om dit soort activiteiten bij te wonen. "Ik verwacht dat het heel leuk wordt. Dit is toch anders dan dat je in de zomer bijvoorbeeld naar een naaktstrand gaat. En dat record, dat gaan we zeker verbeteren", klinkt het enthousiast. Bovendien hoopt hij met het golfen van het geitenwollensokken imago af te komen. "Meer acceptatie voor naakt zou niet verkeerd zijn", weet hij.

Quote

Onder de voorwaarde dat ze buiten de openings­uren golfen, vind ik het prima

Thomas Dol van Dolfijn

Voorwaarde

Thomas Dol, eigenaar van Dolfijn, kan zich wel vinden in het initiatief. “Ze hebben gevraagd of ze het hier mochten doen. Onder de voorwaarde dat ze buiten de openingsuren golfen, vind ik het prima”, laat hij weten. Dol denkt ‘niemand kwaad te doen’ en volgens de Dolfijn-eigenaar ‘is er niks mis met het streven van Van Beljouw’.

Dat stemt de organisatrice tevreden. Ze ontvangt tot op heden geen negatieve reacties en met de aanmeldingen loopt het storm. Dat record gaan ze 25 maart wel verbreken. Er kunnen maximaal 75 mensen op de baan. Dat aantal denkt ze wel te halen. En de ophef die het veroorzaakt? “Ik weet dat het slechts om een druppel op een gloeiende plaat gaat, maar de mensen praten nu in ieder geval wel over naakt zijn. Dat is al voldoende”, klinkt het tevreden. 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Militair in opleiding zwaargewond na blikseminslag in Ossendrecht, dertien anderen lichtgewond

    Militair in opleiding zwaarge­wond na bliksemin­slag in Ossend­recht, dertien anderen lichtge­wond

    OSSENDRECHT - Op de voormalige Koningin Wilhelminakazerne in Ossendrecht is vanochtend een ernstig ongeluk gebeurd. Een groep militairen in opleiding is geraakt door de bliksem. Eén van hen, een 18-jarige man, is zwaargewond per traumahelikopter naar het ziekenhuis in Antwerpen gebracht. Dertien anderen raakten lichtgewond. Zij zijn zelf niet geraakt, maar stonden in de buurt van de jongen die zwaargewond raakte.