De bloemenzee bij de spoorwegovergang aan de Braakstraat in Oss waar vier kinderen omkwamen bij een ongeluk tussen een trein en een elektrische bakfiets.
Volledig scherm
De bloemenzee bij de spoorwegovergang aan de Braakstraat in Oss waar vier kinderen omkwamen bij een ongeluk tussen een trein en een elektrische bakfiets. © ANP

Ontroerende brief van Osse kinderopvang: 'Dankbaar dat ouders nog vertrouwen in ons hebben'

OSS - Kinderopvang Okido in Oss is 'ongelofelijk dankbaar' dat de ouders van de slachtoffers van het spoorongeluk het vertrouwen in de medewerkers niet hebben verloren. Dat valt te lezen in een openhartige brief die deze krant mocht inzien. ,,We missen de kinderen enorm."

Kinderopvang Okido opende gisterochtend - anderhalve week na het spoordrama - weer de deuren. De medewerkers konden naar eigen zeggen rustig opstarten. Het valt hen wel ongelooflijk zwaar om de dagelijkse werkzaamheden weer op te pakken. 

'We missen ze enorm'

,,Onze gedachten gaan voortdurend uit naar de nabestaanden, familieleden en alle andere betrokkenen bij dit verschrikkelijke drama", zo valt te lezen in de brief. ,,We missen de afwezige kinderen enorm."

Vanwege het drama is zowel op de dagopvang als op de buitenschoolse opvang extra personeel ingezet, zodat er meer ondersteuning is voor de kinderen, ouders en pedagogisch medewerkers. 

Okido is de kinderopvangorganisaties uit de omgeving 'erg dankbaar voor hun hulp hierbij'.

Alternatief vervoer

Voorlopig mogen de Stints niet meer de weg op omdat er twijfels zijn over de veiligheid van het voertuig. Er kunnen zich problemen met de remmen en het gas voordoen, blijkt uit tussentijds onderzoek. 

Inmiddels heeft Okido alternatief vervoer geregeld: voortaan zullen de kinderen met de daartoe aangeschafte auto’s door de medewerkers naar school worden gebracht.

'Pijnvol ervaren'

Het doet de Osse kinderopvang verdriet dat pedagogisch medewerkers van andere kinderopvangorganisaties de afgelopen week onheus werden bejegend, omdat zij het gebruik van de Stint hadden doorgezet. 

Ook betreurt de opvang het dat er de afgelopen periode is gesuggereerd dat er al eerder een Stint bij Okido 'op hol' was geslagen. ,,Wij hebben deze speculaties als pijnvol ervaren."

De massale steun die Okido heeft mogen ontvangen maakt gelukkig veel goed. ,,Het is zeer fijn om te weten dat er zoveel mensen in het land met ons meeleven de steunbetuigingen komen letterlijk met postzakken tegelijk binnen. Daarnaast hebben we grote waardering voor de direct betrokken medewerkers van de politie, GGD en gemeente Oss die ons ondersteunen."

Onderzoek

Op dit moment verleent Okido volledige medewerking aan het onderzoek van het Osse spoordrama. ,,We vragen iedereen om de uitkomsten van het onderzoek af te wachten en niet verder te speculeren over de mogelijke toedracht."