Hevige regenval, foto ter illustratie
Volledig scherm
Hevige regenval, foto ter illustratie © Hollandse Hoogte / ANP

Onweersbuien trekken over Brabant, kans op wateroverlast

Zo heftig als eerdere dagen wordt het waarschijnlijk niet, maar vanaf het einde van de avond trekken opnieuw onweersbuien over Brabant. Mogelijk brengen die plaatselijk wateroverlast met zich mee. 

 1. Meer dan 30.000 nieuwe inwoners erbij in eerste zes maanden, ook groei te zien in Eindhoven

  Meer dan 30.000 nieuwe inwoners erbij in eerste zes maanden, ook groei te zien in Eindhoven

  Er zijn in de eerste zes maanden van dit jaar meer dan dertigduizend inwoners bijgekomen in Nederland. Dat blijkt uit cijfers van het CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek). Er werden meer baby's geboren dan dat er mensen overleden en ook kwamen er meer immigranten bij dan mensen die naar het buitenland vertrokken. In Tilburg en Eindhoven is een groei te zien, terwijl in Valkenswaard en Cranendonck het aantal inwoners afneemt.
 2. Nieuwsoverzicht | Test- en vaccinatiecontroles bij de grens - Kringloopwinkels raken leeg
  PREMIUM

  Nieuwsover­zicht | Test- en vaccinatie­con­tro­les bij de grens - Kringloop­win­kels raken leeg

  Een topdag op de Olympische Spelen, met Brabantse inbreng. Sanne van Dijke uit Heeswijk-Dinther pakte het eerste judo-goud en dacht daarna vooral aan haar overleden broertje. Verder geven we antwoord op de acht belangrijkste vragen over het passeren van de Belgische grens. Want hoe zit het nu er mobiele controles worden uitgevoerd op prik- en test-bewijzen? En we hebben de 80-jarige Marjo, die verrast werd door een onbekende die haar heg heeft gesnoeid. Dat en meer in het nieuwsoverzicht van woensdag 28 juli.