Mark Kapteijns uit Wintelre kent het Groene Woud als zijn broekzak. Twee jaar lang was hij twee dagen per week met zijn camera in de natuur te vinden.
Volledig scherm
Mark Kapteijns uit Wintelre kent het Groene Woud als zijn broekzak. Twee jaar lang was hij twee dagen per week met zijn camera in de natuur te vinden. © Rene Manders / Foto van de Meule

Ooievaar, bever en edelhert schitteren in Kapteijns' film 'Het Groene Woud, Brabant tussen steden’

EINDHOVEN - 'Het Groene Woud, Brabant tussen steden.' Zo heet de natuurfilm waar Mark Kapteijns van Brabants Landschap twee jaar aan heeft gewerkt. De film gaat zondag 13 oktober in première in een buitenbioscoop in Udenhout.

  1. Nieuwsoverzicht | Drone speurt naar overlast zwaar vuurwerk - Run op kerstbomen tijdens Sint-weekend (Premium)
    PREMIUM

    Nieuwsover­zicht | Drone speurt naar overlast zwaar vuurwerk - Run op kerstbomen tijdens Sint-week­end (Premium)

    In de strijd tegen vuurwerkoverlast is deze week in Tilburg voor het eerst een politiedrone ingezet. De proef moet de kans vergroten om iemand met zwaar vuurwerk op heterdaad te pakken. Verder zijn bij een lawine in Oostenrijk zijn drie skiërs omgekomen, onder wie de kamer- en ploeggenoot van de Brabantse wereldkampioen Jeffrey Herlings. En tijdens het Sint-weekend is er een ware run op kerstbomen. Dit en meer in het nieuwsoverzicht van zondag 5 december.