Volledig scherm
PREMIUM
Ardi Stoios-Braken: "Ik heb me hier nog nooit bang gevoeld." © Erik van 't Hullenaar

Op werkbezoek bij de Nederlandse ambassadeur in Pakistan, Ardi Stoios-Braken uit Liempde

LIEMPDE - De kiem van haar strijd tegen onrechtvaardigheid werd gelegd in Liempde, haar geboortedorp. Ardi Stoios-Braken (52) is de Nederlandse ambassadeur in Pakistan. Een vrouw alleen - haar gezin bleef thuis - in een conservatieve, islamitische republiek waar moorden en verdwijningen aan de orde van de dag zijn. Mee op werkbezoek.

Ze denkt niet dat ze ooit zal wennen aan de geur van Karachi. Ardi Stoios-Braken kijkt uit het raam van haar gepantserde auto. Buffels langs de weg. Ze staan tot hun buik in het water van een kanaal waar de riolering op uitkomt. Bergen afval vormen de oever. Kinderen struinen over de stinkende hopen, op zoek naar iets van waarde.

  1. ‘Wij een criminele motorclub? Nee man!’
    PREMIUM

    ‘Wij een criminele motorclub? Nee man!’

    EINDHOVEN - De leiders van twee motorclubs uit de regio distantiëren zich van het beeld dat ze een criminele achtergrond hebben. Sama Sama en Plomo o Plata zijn de namen van twee relatief nieuwe motorclubs die ook actief zijn in Oost-Brabant. Sacha Batlajar uit Geldrop is president van Sama Sama (48 leden) en Eindhovenaar Dennis van Eekelen is vicepresident van Plomo o Plata (15 leden). De politie noemde hen woensdag in het ED ‘wannabee’-motorbendes en gaf aan dat tussen de leden mannen met een criminele achtergrond zitten.