Volledig scherm
PREMIUM
Ardi Stoios-Braken: "Ik heb me hier nog nooit bang gevoeld." © Erik van 't Hullenaar

Op werkbezoek bij de Nederlandse ambassadeur in Pakistan, Ardi Stoios-Braken uit Liempde

LIEMPDE - De kiem van haar strijd tegen onrechtvaardigheid werd gelegd in Liempde, haar geboortedorp. Ardi Stoios-Braken (52) is de Nederlandse ambassadeur in Pakistan. Een vrouw alleen - haar gezin bleef thuis - in een conservatieve, islamitische republiek waar moorden en verdwijningen aan de orde van de dag zijn. Mee op werkbezoek.

Ze denkt niet dat ze ooit zal wennen aan de geur van Karachi. Ardi Stoios-Braken kijkt uit het raam van haar gepantserde auto. Buffels langs de weg. Ze staan tot hun buik in het water van een kanaal waar de riolering op uitkomt. Bergen afval vormen de oever. Kinderen struinen over de stinkende hopen, op zoek naar iets van waarde.

  1. Vier leerlingen mishandelen docent op Bergs Aventurijncollege: ‘Ongekend heftig en gecoördineerd’
    PREMIUM

    Vier leerlingen mishande­len docent op Bergs Aventurijn­col­le­ge: ‘Ongekend heftig en gecoördi­neerd’

    BERGEN OP ZOOM - De mishandeling van een docent op het Aventurijncollege in Bergen op Zoom door vier leerlingen van 15 en 16 jaar is een treurige primeur voor onderwijs- en zorginstelling Koraal. ,,Op elke school komt agressie voor. Maar een leerkracht die geslagen en geschopt wordt, zo heftig en gecoördineerd hebben we het nog nooit meegemaakt", zegt woordvoerder Mehlika Schopen.