De optocht in Neerkant van 2019.
Volledig scherm
De optocht in Neerkant van 2019. © Fotopersburo van de Meulenhof bv

Optocht afgelast? Op deze plekken kan je het toch nog inhalen

Carnaval is helaas weer voorbij en veel optochten zijn afgelast afgelopen weekend. Maar niet getreurd, want sommige optochten kan je dubbel en dwars inhalen. Die zijn namelijk verplaatst naar deze dagen. 

In Oost-Brabant gaat het om de optochten van Wintelre, Neerkant, Liessel, Someren-Eind, Sint-Oedenrode, Valkenswaard en Nuenen. Andere afgelaste optochten waren al verplaatst naar de maandag of dinsdag van carnaval of gingen helemaal niet meer door. 

Wintelre

Klepbroekenbult heeft de zottenstoet al verplaatst naar komende zaterdag 29 februari. Die begint om 13.30 uur. 

Neerkant

De optocht van Ulewappersriek wordt ook al komend weekend ingehaald. Zondag 1 maart gaat ‘ie daar van start om 13.30 uur. De prijsuitreiking is om 17.00 uur in residentie ‘t Dorpscafé. 

Liessel

In Keienland wordt de optocht ook aanstaande zondag 1 maart ingehaald. Hij begint daar om 14.00 uur. 

Someren-Eind

In de Plattevonder is de optocht verplaatst naar zaterdag 7 maart. Vanaf 14:11 uur is iedereen van harte welkom in Someren-Eind om toch de  optocht te kunnen zien en meemaken. In goed overleg met CV de Plattevonder zal Karvanstal op 7 & 8 maart daarbij niet gehinderd worden, alle activiteiten hiervan vinden gewoon plaats zoals gecommuniceerd door Karvanstal.

Sint-Oedenrode

De optocht van ‘t Papgat in Rooi is verplaatst naar halfvasten op zondag 22 maart. Let wel: dit is nog onder voorbehoud van goedkeuring van de gemeente. Nieuwe deelnemers kunnen zich nog inschrijven tot 13 maart. 

Valkenswaard

De afgelaste carnavalsoptocht van Valkenswaard krijgt mogelijk nog een herkansing tijdens halfvasten op zondag 22 maart . De organisatie houdt echter nog wel een flinke slag om de arm. Het besluit hierover wordt volgende week genomen in overleg met de carnavalsprinsen en de verenigingen.

Nuenen

 De carnavalsoptocht van Nuenen die zondag werd afgelast vanwege het onstuimige weer zal op 22 maart tijdens halfvasten alsnog worden gehouden. De optocht kan gecombineerd worden met verschillende andere carnavalsactiviteiten die op het programma staan.