Leidse studenten doen opgravingen langs de Gewandeweg te Oss.
Fotograaf: Van Assendelft/Jeroen Appels
Volledig scherm
PREMIUM
Leidse studenten doen opgravingen langs de Gewandeweg te Oss. Fotograaf: Van Assendelft/Jeroen Appels © Van Assendelft Fotografie

Osse bodem onuitputtelijke bron voor studenten: ‘Hebben resten van prehistorisch grafveld gevonden’

Dé vondst van het jaar blijft nog uit. Maar met de opgraving in Oss krijgen studenten de basisprincipes van het archeologische werk goed in de vingers.

0 reacties

 1. Nieuwsoverzicht | Vechtpartij eindigt in achtervolging en crash op snelweg - Boete dreigt voor kermis in eigen tuin
  PREMIUM

  Nieuwsover­zicht | Vechtpar­tij eindigt in achtervol­ging en crash op snelweg - Boete dreigt voor kermis in eigen tuin

  Na een vechtpartij en mogelijke schietpartij in Vught, zijn vanmiddag drie mannen met hun auto achtervolgd door de politie. Ze crashten bij Zoetermeer op de snelweg. Het slachtoffer in de zaak is gewond, maar nog altijd zoek. Verder was het de dag waarop in Deurne-Zeilberg een ‘illegale’ kermis in een tuin werd gehouden. Dat en meer in het nieuwsoverzicht van zaterdag 31 juli.
 2. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”