Volledig scherm
De herdenkingsplek bij Oss-West. © Fotobureau Ruud Rogier

Ouders van getroffen gezin spoordrama Oss spreken dank uit: 'Jullie helpen ons om het verlies te verzachten'

OSS - De ouders die bij het spoordrama in Oss twee dochters verloren en van wie de oudste dochter zwaargewond raakte spreken op de website van de gemeente Oss hun dank uit voor alle steun die ze afgelopen week ontvingen. Hieronder de integrale tekst.

Maandagavond 24 september ontwaakte onze oudste dochter uit een vijf dagen durend coma.Het spannendste moment voor ons sinds de dag van het ongeluk. Ons meiske bleek redelijk helder en goed aanspreekbaar.

Op de vele vragen die ze heeft geven we haar eerlijk antwoord. Ze weet zich te herinneren dat ze in de stint is gestapt. Ze is op de hoogte van het verlies van haar zusjes. Zodra de artsen van de Intensive Care het verantwoord vinden mag ze deze afdeling verlaten om op een andere locatie in het ziekenhuis verder te herstellen. Het herstel gaat nog lang duren en er zal een intensieve en zware revalidatie gaan volgen.

Wij bedanken als eerste het zeer vakbekwame en betrokken team van artsen en verpleegkundigen die vanaf donderdag keihard gewerkt hebben om ervoor te zorgen dat wij ons meiske zouden behouden. Het is ze gelukt en wij zijn ze ontzettend dankbaar.

De ambulancemedewerkers die ter plekke een zeer zware taak hadden en toch het juiste deden waardoor haar meer leed bespaard is gebleven. Medewerkers van de traumahelikopter. De politie die alles wat nodig was heeft gedaan en nog doet om het leed te verzachten en ons bij te staan. Brandweer, slachtofferhulp, medewerkers van de GGZ, onze huisartsen, mensen van de gemeenten in wijkgebouw De Hille en alle andere vrijwilligers.

Wij zijn vanaf dag één bij ons meiske geweest om haar te helpen in de strijd die zij moet voeren. We hebben elke dag tegen haar zusjes in het mortuarium verteld dat we heel veel van ze houden en hoe het met hun oudere zusje gaat. Daar ging onze aandacht naar uit. Dat was onze dagtaak. Daarom hadden wij geen flauw idee wat er in Oss en Nederland leefde. Pas nu dringen enkele berichten tot ons door en vertellen onze ouders hoe iedereen meeleeft.

We willen daarom ook naar iedereen die ons een warm hart toedraagt en met ons meeleeft en ons op diverse manieren ondersteunt heel hartelijk bedanken. Het steunt ons enorm. Onze familie, onze vrienden, de buren, de school van onze kinderen, de inwoners van Oss, heel Nederland, hartelijk dank. Jullie helpen ons om het verlies te verzachten en ons meiske er weer bovenop te helpen.

  1. Klimaat in Brabant: De schaatssport blijft maar verliest wat van zijn magie
    PREMIUM
    Zomerserie

    Klimaat in Brabant: De schaats­sport blijft maar verliest wat van zijn magie

    Vooral in de winter stijgt de temperatuur. Wat doet dat met de schaatscultuur? Martijn Willemsen staat op zijn linkerbeen in het natte gras naast de Karpendonkse Plas in Eindhoven. Diep door zijn knie gezakt, met de handen op de rug. Voorover gebogen, maar naar achteren leunend. Vervolgens valt hij met zijn hele gewicht naar rechts, zoekt zijn balans op zijn rechtervoet, om acht seconden later opnieuw van standbeen te wisselen.