Volledig scherm
Overval op cafetaria Beneden Beekloop in Geldrop. © Bert Jansen

Overval op snackbar in Geldrop en diefstal van een 80-jarige uit Oirschot in Bureau Brabant

OIRSCHOT/GELDROP - Bureau Brabant besteedt maandag 14 mei aandacht aan een tweetal Oost-Brabantse opsporingszaken. Het gaat om een overval op een snackbar in Geldrop en het pinnen met een gestolen pinpas in Oirschot.

Overval Snackbar

Woensdag 8 november lopen twee jongens met grote vleesmessen een snackbar aan de Beneden Beekloop in Geldrop binnen. Ze bedreigen de eigenaresse en haar zoon en willen geld zien. De slachtoffers geven echter niet toe. De overvallers vertrekken daarom zonder buit. Ze slaan nog wel een glazen vitrine kapot.

De zoon volgt de overvallers naar buiten en achtervolgt ze. Ook een getuige die op een fiets langskwam volgt de overvallers. Ze weten desondanks te ontkomen.

Beide overvallers waren mogelijk minderjarig. 

In december besteedde Bureau Brabant ook al aandacht aan de zaak. Toen werd een reconstructie getoond. Door mogelijke ontwikkelingen in de zaak wordt deze wederom behandeld in het programma.

Diefstal 80-jarige

Op 28 november 2017 steelt iemand de portemonnee uit een tas van een 80-jarige vrouw die op dat moment boodschappen doet in een supermarkt aan de Rijkeluisstraat in Oirschot. De vrouw heeft snel door dat haar pas gestolen is en laat hem blokkeren.

Op dat moment heeft iemand al drie keer geprobeerd om geld op te nemen bij de Rabobank in Oirschot. Deze pinner is op film vastgelegd. 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement