Met zijn lego-versie van het Land van Ooit staat Paul Toxopeus (met bril) dit weekend op de Modelbouwshow in Autotron Rosmalen.
Volledig scherm
PREMIUM
Met zijn lego-versie van het Land van Ooit staat Paul Toxopeus (met bril) dit weekend op de Modelbouwshow in Autotron Rosmalen. © Gert-Jan Buijs

Paul laat het Land van Ooit herleven in legosteentjes... Je moet er een beetje gek voor zijn

Paul Toxopeus bouwde het Land van Ooit in Drunen na in lego. Dit weekend staat hij ermee op de Modelbouwshow in Autotron Rosmalen. Of je daar een beetje gek voor moet zijn? ,,Absoluut.”

 1. Nieuwsoverzicht | Zeven meisjes misbruikt door oppas - Jongetje (13) reist in z'n eentje van Syrië naar Brabant
  PREMIUM

  Nieuwsover­zicht | Zeven meisjes misbruikt door oppas - Jongetje (13) reist in z'n eentje van Syrië naar Brabant

  Zeven jonge meisjes in de regio Eindhoven zijn misbruikt door een oppas. Twee Limburgers zijn aangehouden vanwege de zaak. In Tilburg is een jongetje uit Syrië terechtgekomen dat naar eigen zeggen helemaal alleen vanuit zijn thuisland naar Nederland is gekomen. Hij kwam op beveiligingsmedewerkers af en begon te huilen. Verder kijken beheerders van buitenbaden in West-Brabant terug op een moeizaam seizoen. Dit en meer in het nieuwsoverzicht van maandag.
 2. Tims (9) droomboomhut vernield door brutale vandalen: 'Scheldwoorden, piemels en hakenkruizen’

  Tims (9) droomboom­hut vernield door brutale vandalen: 'Scheldwoor­den, piemels en hakenkrui­zen’

  Tim (9) uit Breda zit in zak en as. Hij had één grote wens: een echte, mooie boomhut. Na een lieve brief aan de gemeente, mocht hij het in zijn straat gaan proberen. Samen met zijn vader kluste hij er naarstig op los. Maar toen de hut eindelijk speelklaar was, werd Tims droomhut vernield door een stel pestkoppen. “Ik heb zo veel gehuild, dat ik met hoofdpijn naar school ging.”