Volledig scherm
© BD

Podcast over het Brabantse probleem dat ondermijning heet: ‘We slaan wel een deuk in een pakje boter, maar oh, dat pakje wordt zo groot’

Luister hierZeg Brabant en je zegt drugscriminaliteit. De provincie wordt zo’n beetje afgeschilderd als het Sodom en Gomorra van Nederland. Dat is natuurlijk niet voor niets, maar hoe erg is het nu eigenlijk? 

Om daar antwoord op te vinden, formeerdeen het Brabants Dagblad, BN De Stem en het Eindhovens Dagblad een onderzoeksredactie. Maandenlang doen ze onderzoek naar ondermijning in de provincie. In de podcastserie Ondermijning in Brabant praten redacteuren Wout van Arensbergen, Mariëtte den Engelsen en Hessel de Ree met Lucas van Houtert over hun bevindingen.

Luister naar onze eerste podcast, waarin we een ronde maken langs ogenschijnlijk normale plaatsen, waar men druk bezig is met (de strijd tegen) ondermijnende criminaliteit. De podcast is ook te luisteren via AppleGoogle of Spotify.

 1. Acht verdachten aangehouden na bedreiging op camping Aalst in Gelderland in Best, Vught en Rotterdam, verdachten o.a. uit Eindhoven en Breda
  VIDEO/UPDATE

  Acht verdachten aangehou­den na bedreiging op camping Aalst in Gelderland in Best, Vught en Rotterdam, verdachten o.a. uit Eindhoven en Breda

  BEST - Een auto is zondagmiddag na een achtervolging door de politie tegen een boom gebotst op de Schansweg in Best. De politie heeft met getrokken wapens de verdachten uit de auto gehaald. Bij de aanhouding is ook een waarschuwingsschot gelost. In de auto werd een vuurwapen gevonden. Drie mannen zijn aangehouden. De omgeving werd afgezet.
 2. Angstige momenten tijdens wilde achtervolging Zaltbommel; soms scheelde het een haartje
  PREMIUM

  Angstige momenten tijdens wilde achtervol­ging Zaltbommel; soms scheelde het een haartje

  ZALTBOMMEL/WAARDENBURG/VELDDRIEL - ,,Dat was wel even schrikken en vooral indrukwekkend.” Natasja de Jong uit Rossum en haar vriend reden zaterdagavond over de Van Heemstraweg van Rossum naar Zaltbommel toen ze ineens allemaal zwaailichten op zich af zagen komen. Voorop reed een auto met een aanhangwagen. Het was de slotfase van een wilde achtervolging met - gelukkig alleen - veel blikschade.