Volledig scherm
© ANP

Politie sluit misdrijf uit bij fatale brand Strijbeek, oorzaak blijft onbekend

VIDEOSTRIJBEEK - De politie sluit een misdrijf uit bij de brand afgelopen zaterdag in Strijbeek waarbij twee jongens van 6 en 9 omkwamen. De oorzaak van de brand is niet meer te achterhalen. Het onderzoek naar de brand aan de Daesdonckseweg is inmiddels afgerond.

Zaterdag kwam net voor middernacht de melding binnen dat een houten chalet in een bosperceel in brand stond. Er zouden nog twee kinderen in het pand zitten. Politie en brandweer konden niets meer betekenen voor de jongens omdat het hele pand al in brand stond. Ook de vader van één van de jongens had nog geprobeerd naar binnen te gaan. Hij was daar gewond bij geraakt. Ook de bewoonster van het huis is gewond geraakt toen ze het huis uit vluchtte voor de brand. Later werden de twee stoffelijke overschotten gevonden in de bijna afgebrande woning.

Volledig scherm
© ANP

De politie heeft de plek van het incident onderzocht. Allebei de lichamen zijn geschouwd en betrokkenen zijn gehoord. Uit onderzoek blijkt dat de oorzaak niet te achterhalen is. ,,Wel is gebleken dat er geen sprake is van een misdrijf of van enige nalatigheid. Het politieonderzoek is hiermee afgerond", zegt de politie.

Impact

,,Het drama heeft een uiteraard een diepe impact op de twee families van de slachtoffertjes. Maar ook de kleine gemeenschap van Strijbeek is geschokt", zegt de politie. De hulpverleners die zaterdag ter plaatse waren zijn ook aangeslagen. De hulpverleners hebben via hun organisatie hulp aangeboden gekregen.

Volledig scherm
Woningbrand in Strijbeek. © Perry Roovers - MaRicMedia