Volledig scherm
© Caspar Huurdeman

Geen moord, maar doodslag: Bossche verdachte (16) in zaak-Savannah handelde vermoedelijk alleen

BUNSCHOTEN/DEN BOSCH - De jongen uit Den Bosch (16) die is gearresteerd voor betrokkenheid bij de dood van de 14-jarige Savannah Dekker, wordt verdacht van doodslag. 

Een woordvoerster van het OM zei maandag dat er nog geen aanwijzingen zijn dat ook andere mensen betrokken zijn bij de dood van het meisje.

De politie is maandag begonnen met het droogleggen van de sloot waar de 14-jarige Savannah Dekker begin juni werd gevonden.

Portemonnee en telefoon
Ze zoeken naar haar portemonnee en telefoon. De 16-jarige jongen uit Den Bosch die vastzit wegens betrokkenheid bij haar dood wordt verdacht van doodslag, meldt het Openbaar Ministerie.

Het onderzoeksteam heeft eerder al uitvoerig gezocht in de omgeving waar Savannah werd gevonden en op de plek langs de Monseigneur van de Weteringstraat in Hoogland waar haar fiets is gevonden. Hierbij zijn speurhonden en duikers ingezet en er is gedregd.

Ook zijn de spullen die de burgerzoekactie heeft opgeleverd, nagekeken. Omdat de telefoon en portemonnee van Savannah niet zijn gevonden en deze spullen van groot belang kunnen zijn voor het onderzoek, is besloten de sloot nu droog te leggen. Dit zal enige dagen in beslag nemen.

Oproep
Daarnaast doen politie en Openbaar Ministerie een oproep aan een ieder die informatie heeft over de vermiste spullen. De portemonnee is een zwarte, glad leren enveloppe portemonnee met een goudkleurige rits met een goudkleurig labeltje eraan. De telefoon is een zwarte Samsung Grand Prime S6. Vermoedelijk zat er een zwart hoesje omheen met gouden randen.

Vermissing
Savannah werd op 1 juni vermist. Drie dagen later werd haar lichaam gevonden in een sloot bij het industrieterrein De Kronkels in Bunschoten.

Een 16-jarige jongen uit Den Bosch zit vast op verdenking van doodslag. Donderdag wordt een beslissing genomen over de verlenging van zijn voorarrest.