Anne-Marie Spierings (links) was begin vorige maand op bezoek bij een Brabantse theeplantage in Zundert.
Volledig scherm
PREMIUM
Anne-Marie Spierings (links) was begin vorige maand op bezoek bij een Brabantse theeplantage in Zundert. © Pix4Profs-Ron Magielse

Provincie wil Brabantse visie op landbouw; meedenken kan tijdens Dutch Design Week

DEN BOSCH - Hoe moet de Brabantse landbouw en ons voedselsysteem er over tien tot twintig jaar uitzien? Die vraag wil de provincie komend jaar via een onderzoek onder de inwoners, een toekomstschets van experts én een flink evenement tijdens de Dutch Design Week (DDW) in Eindhoven proberen te beantwoorden.

De eerste stappen richting die visie komen op een opmerkelijk moment. Het huidige provinciebestuur werkt immers min of meer in blessuretijd. Terwijl VVD, Forum voor Democratie, CDA en Lokaal Brabant een nieuwe coalitie smeden, komt dit plan nog uit de koker van gedeputeerde Anne-Marie Spierings (D66). En een voedseldiscussie bij een evenement als de DDW, dat klinkt niet meteen heel Forum-fähig. Toch ziet Spierings geen reden om met de plannen te stoppen vanwege de politieke situatie. ,,Er is behoefte aan een stip op de horizon. Om het niet alleen te hebben over de problemen van vandaag, maar ook wat verder te kijken. Daarbij maken we de komende maanden nog geen politieke keuzes. Er is dus ook geen reden om dit proces nu stil te zetten.”