De algemeen directeur van Brabant liet zich de afgelopen jaren meermaals ten onrechte rondrijden.
Volledig scherm
PREMIUM
De algemeen directeur van Brabant liet zich de afgelopen jaren meermaals ten onrechte rondrijden. © Jan Zandee

Provinciedirecteur Brabant moet dienstritten terugbetalen: ‘Imago is beschadigd’

DEN BOSCH - De hoogste ambtenaar van Brabant moet de kosten voor de keren dat hij zich ten onrechte liet chauffeuren terugbetalen. Dat is de sanctie die de provincie hem oplegt nadat onderzoeksbureau Hoffman zijn ritten in de periode 2018-2021 onder de loep nam. 

 1. 
Ongemak over donorconceptie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ongemak over donorcon­cep­tie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ouders die een kind krijgen met hulp van een spermadonor kampen met psychosociale problemen wanneer zij onvoldoende steun en begeleiding krijgen als het kind er eenmaal is. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het Amsterdam UMC. Heterostellen, lesbische stellen en alleenstaande moeders lopen in de opvoeding regelmatig tegen dingen aan waarbij ze professionele hulp en contact met lotgenoten missen.
 2. Nieuwsoverzicht | Gegevens van burgers gestolen uit auto agente - Pretparken uren eerder open voor Brabantse ‘pretparkgekkies’
  PREMIUM

  Nieuwsover­zicht | Gegevens van burgers gestolen uit auto agente - Pretparken uren eerder open voor Brabantse ‘pretpark­gek­kies’

  Een 85-jarige man uit Bergen op Zoom sloeg zijn ex-vrouw tientallen keren met een rijzweep. Het OM wil dat de man 5,5 jaar de cel in gaat. In de achtertuin van een woning in Tilburg werd een verbrand lichaam van een vrouw gevonden. Na urenlang politieonderzoek bleek dat er geen sprake van een misdrijf was. En in Eindhoven werd ingebroken in de auto van een studente van de politieacademie. Daarbij werden persoonsgegevens van burgers gestolen. Dit en meer in het nieuwsoverzicht van vrijdag.