Volledig scherm
PREMIUM
© Ivo van Leeuwen

Psst...Majesteit heeft u even: waarom Brabant in de Troonrede moet

DEN BOSCH - Drugsmiljonairs die doordraaien; dagelijks fileleed op A2 en A58 en  hoe boeren in de knel raken door de kiloknallers. Op valreep fluisteren we Koning Willem Alexander in waarmee Brabant een plek verdient in de Troonrede.   

Van Den Bosch naar Den Haag is een kleine 110 kilometer, van Tilburg naar het Binnenhof 112. Of dat ver is ? Af en toe lijkt het eindeloos. Als koning Willem Alexander op Prinsjesdag de Troonrede voorleest, blijft Brabant te vaak uit het zicht. Op de valreep fluistert BD onze koning in over: hoe Brabantse drugsmiljonairs hun invloed nog steeds uitbreiden; hoe de A2 en A58 dagelijks dichtslibben; hoe Brabantse boeren klem zitten tussen kiloknallers en knellende milieuregels; hoe leraren en verzorgenden ook in onze provincie de stoom uit de oren komt.

  1. Start aanpak foute fruitbedrijven: meteen 1.500 kilo cocaïne onderschept
    PREMIUM

    Start aanpak foute fruitbe­drij­ven: meteen 1.500 kilo cocaïne onder­schept

    BREDA/KAPELLE - In de strijd tegen de alsmaar toenemende cocaïnesmokkel is de politie in West-Brabant en Zeeland deze week begonnen met een nieuwe aanpak: het controleren van 'verdachte’ fruitbedrijven, zo'n dertig in aantal. Dat leverde meteen succes op. In de haven van Antwerpen werd vrijdag 1.500 kilo cocaïne in beslag genomen in een container met bananen, bestemd voor een fruitbedrijf in Kapelle in Zeeland.