Volledig scherm
Een smalle strook ten zuiden van Eindhoven en Helmond kreeg in juni 2016 tropische stortregens en een hagelstorm te verwerken.

Puin ruimen na de hagelstorm in Luykgestel: in totaal 35 kuub afval

LUYKSGESTEL - De gemeente Bergeijk organiseerde vrijdag een extra afval-ophaaldag in Luykgestel om kapotte dakpannen en glas op te halen die het resultaat zijn van de extreme hagelstorm in juni. Wagens van de afvaldienst reden de hele ochtend door het dorp langs de verschillende getroffen huizen.

Kees van de Schoot, van de Dienst Gemeentewerk in Bergeijk: ‘Bewoners hebben zelf al veel opgeruimd. Wat nog overblijft halen wij op. En vergeet niet dat veel mensen tijdelijk zonder auto zitten, omdat die is beschadigd door de hagel. Zij kunnen zelf lastig hun afval wegbrengen. Wij kunnen hen nu uit de nood helpen.’

Dakzeil
Wethouder Mathijs Kuijken geeft aan dat er gretig gebruik wordt gemaakt van deze extra service van de gemeente. ‘Vandaag alleen al zijn onze ophaalwagens bij 60 adressen langsgeweest. Er is in totaal al 35 kuub afval opgehaald.’ Lilian van der Sanden uit Luykgestel kijkt rustig toe, terwijl de mannen van de gemeente de kapotte dakpannen voor haar huis verzamelen en inladen. ‘Er moeten nog wel wat herstelwerkzaamheden aan ons huis gebeuren, maar het dekzeil is er nu in ieder geval af. Fijn dat nu ook de rotzooi weg is.’

Lees zaterdag meer in het Eindhovens Dagblad.

Volledig scherm
Een luchtfoto van Luyksgestel die zondag werd gemaakt, laat zien hoe groot de schade na de hagelstorm van donderdagavond is. Vrijwel alle daken zitten vol gaten en zijn daarom afgedekt met blauwe en oranje zeilen.
Volledig scherm
Volledig scherm