Volledig scherm
Beeld van eerdere kermisfeesten. © Peter van Huijkelom

Rechter besluit: Kermisfeesten Oss mogen alleen doorgaan zónder muziek

OSS/DEN BOSCH - De Kermisfeesten in Oss mogen doorgaan van de rechter, maar zónder muziek. Dat is de uitspraak in de rechtszaak die zich vrijdagmorgen voor de Bossche rechtbank afspeelde.  

poll

Kermisfeest zonder muziek is geen feest

  • Mee eens (80%)
  • Niet mee eens (20%)
4055 stemmen

Het is tijdens de Kermisfeesten verboden een geluidsinstallatie buiten te hebben staan of muziek te maken oordeelde de rechter. De uitspraak was kort en bondig: de uitgebreide toelichting volgt uiterlijk dinsdag.

De spoedzitting was aangevraagd door advocaat Herbert Pasveer. Hij vertegenwoordigde twee bewoners van de straat die het evenement willen weren in verband met geluidsoverlast.   

Bodemprocedure

De vergunning die de gemeente verstrekte voor het evenement stond centraal in de zaak. De bewoners wilden de vergunning laten schorsen en voelden zich in hun strijd gesterkt door de uitspraak van de rechter in de bodemprocedure. Daarin ging het over de vergunning van afgelopen jaar en kregen de bewoners op alle punten gelijk.  Dus hadden de Kermisfeesten in 2017 eigenlijk ook niet mogen doorgaan.

Ongeacht de uitspraak staan de attracties donderdag gewoon op hun plek. Mét luide muziek. Partycrew wil maandag starten met de opbouw van de feesten in de Eikenboomgaard.