Volledig scherm
De rechtbank in Den Bosch. © Kees Backx/BD

Rechter buigt zich over vechtpartij in aanwezigheid van baby in Den Bosch

DEN BOSCH - Het moet beangstigend zijn geweest wat getuigen op 23 juli hoorden en zagen op het parkeerterrein van een Bossche flat. Politierechter Sangers omschrijft het als ‘een ernstig feit, vooral omdat er een klein kind bij was’.

„Het wordt groter gemaakt dan het is”, zegt de 26-jarige Bosschenaar. Hij stond woensdagmiddag terecht voor mishandeling van zijn ex-vriendin in aanwezigheid van hun 6 maanden oude dochter. De Bosschenaar zei na een feestje ‘s avonds met wat vrienden bij de flat van zijn ‘ex’ te hebben gestaan. „Ik stond haar niet op te wachten. Maar ik zag haar ineens en wilde mijn dochter vasthouden. Dat mocht niet. Ze zei niet waarom”, aldus de man.

Agressie
De rechter vertelde dat zijn ex zei dat hij hard op de autoruiten bonsde. Zij zou zijn uitgestapt uit angst dat de ruiten stuk zouden gaan. Vervolgens zou zij zijn geslagen en bij de keel zijn gegrepen. Ook zou hij zo hard aan haar haren hebben getrokken dat een kunstvlecht werd losgetrokken en zij op de grond belandde. „Volgens een getuige was u erg agressief en schreeuwde u een paar keer hard dat u uw dochter wilde zien. Er is over en weer geslagen.”

„Mijn dochter is mijn alles”, zei de Bosschenaar. Hij vindt dat juist de vrouw agressief was.