Volledig scherm
PREMIUM
De arrestatie van één van de verdachten van de kluisjesroof in Oudenbosch. © Peter van Trijen/pix4profs

Reconstructie: kluiscode Rabobank Oudenbosch was al jaren hetzelfde, voorbereiding kostte daders maanden

BREDA - Tegen Agron K. en Henri van W. uit Roosendaal en Etten-Leur is dinsdag bij de rechtbank in Breda 6 jaar cel geëist. Volgens justitie hielpen zij de twee rovers om bij de Rabobank in Oudenbosch binnen en buiten te komen. Een reconstructie.

Het is maandagochtend 5 maart als iemand naar zijn kluis wil bij de Rabobank op de Kade in Oudenbosch. Die krijgt een storingsmelding en een medewerker van de bank gaat erheen. Ze opent de deur en loopt de wenteltrap af die toegang geeft tot de kluis. Zo ver komt de beambte niet. Voor de ingang van de kluis ligt het bezaaid spullen uit de kluisjes. Een enorme bende. Ernaast liggen aan de zijkanten dik 300 safeloketten opgestapeld. Allemaal stuk, opengebroken.

  1. Militair in opleiding zwaargewond na blikseminslag in Ossendrecht, dertien anderen lichtgewond

    Militair in opleiding zwaarge­wond na bliksemin­slag in Ossend­recht, dertien anderen lichtge­wond

    OSSENDRECHT - Op de voormalige Koningin Wilhelminakazerne in Ossendrecht is vanochtend een ernstig ongeluk gebeurd. Een groep militairen in opleiding is geraakt door de bliksem. Eén van hen, een 18-jarige man, is zwaargewond per traumahelikopter naar het ziekenhuis in Antwerpen gebracht. Dertien anderen raakten lichtgewond. Zij zijn zelf niet geraakt, maar stonden in de buurt van de jongen die zwaargewond raakte.