René Bastiaanse (rechts) en Jan Kriek, tekenmoment op de Citadel in ‘s-Hertogenbosch.
Volledig scherm
PREMIUM
René Bastiaanse (rechts) en Jan Kriek, tekenmoment op de Citadel in ‘s-Hertogenbosch. © BHIC

René Bastiaanse stopt met tv-programma 'De Wandeling’

Hij maakte Brabanders, in zijn hoedanigheid als stevig doorstappende presentator in 240 afleveringen van De Wandeling, Brabant-wise. Ook stofte hij als Rijksarchivaris het provinciaal archief af en bouwde het om tot BHIC, een levendig, publieksvriendelijk historisch centrum. Een doener dus, die René Bastiaanse. De bijna 68-jarige gaat nu echt stoppen. Maar eerst stiefelt-ie nog even naar vijf favoriete plekken.

Ostentatief mopperen mag je dit niet noemen, eerder gespeeld verzuchten. Hoezo moet hij vijf Brabantse hotspots kiezen uit een ‘oeuvre’ dat zoveel meer prachtigs biedt? Godsonmogelijk. René Bastiaanse zwiert in de directiekamer van het BHIC zijn oneindig lang lijkende benen van een buurstoel, schuift de bril studentikoos over het kalende voorhoofd en haalt aan: ,,Dan als eerste naar Het Markiezenhof in Bergen op Zoom.”

  1. Vastzitten op een paradijselijk eiland zónder corona, het kan: Roeland woont in een dagdroom
    PREMIUM

    Vastzitten op een paradijse­lijk eiland zónder corona, het kan: Roeland woont in een dagdroom

    ROSMALEN/PALAU - Zijn er nog coronavrije plekken in de wereld om over te dagdromen? Stel je een exotisch eilandje voor waar het altijd 30 graden is, de stranden wit zijn en de zee zo helder is dat de schaduw van de boot op de bodem zichtbaar is. En misschien wel het belangrijkste van allemaal: corona bestaat er niet. Roeland Bruysters (54) uit Rosmalen woont in zo'n paradijs midden in de Stille Oceaan, maar kan er ook niet weg.