Volledig scherm
© ANP Kippa

Roy Donders heeft kleren terug en haalt uit naar Peter R. de Vries

TILBURG – De lach is terug op het gezicht van Roy Donders. De Tilburgse paillettenprins kreeg afgelopen zaterdag te maken met kledingdieven in zijn pas geopende winkel Rojami's Brandstore. Maar vandaag laat de Stylist van het Zuiden vol vreugde weten dat de gestolen kledingstukken zijn teruggebracht. Per post nog wel. ,,Het werd ze vast te heet onder de voeten.”

Donders kookte dagenlang van woede omdat drie klanten voor ongeveer vierhonderd euro aan kleren hadden gestolen. De dieven zouden een gezin vormen.

Kokend van woede

,,Jullie hebben één uur de tijd om de spullen terug te geven. Zo niet gaat het complete filmpje plus de foto's het internet op en er wordt aangifte tegen jullie gedaan”, liet Roy Donders boos weten op Facebook. ,,Hopelijk tot vanmiddag zo niet dan ga je voor schut voor heel Nederland.” Zijn oproep werd binnen korte tijd meer dan 14.000 keer gedeeld.

Dat heeft kennelijk zijn vruchten afgeworpen: de kleren zijn netjes en wel teruggebracht, vermoedelijk dus door de daders. “We hebben onze gestolen kleding terug!”, schreeuwt Donders uit van blijdschap in een vandaag geplaatste video. Tegelijkertijd haalt de paillettenprins uit naar Peter R. de Vries, die in RTL Boulevard vertelde dat Donders alles voor de aandacht heeft gedaan. 

,,Er is hier maar één aandachtshoer, en dat ben jij”, besluit Donders.

Gedupeerd

Het was niet de eerste keer dat Donders de dupe werd van winkeldiefstal. In 2013 sloegen rovers toe op een van zijn huispakkenparty's waarbij ze o.a. zijn winkelomzet kaapten. In 2016 was het meerdere malen raak. Begin van dat jaar werd de 'Stylist van het Zuiden' bestolen van een beker en een klein hertenkopje uit zijn decoratiewinkel in Tilburg.

In de zomer werd Roy weer bedonderd door dieven die 's nachts een raam hadden ingeschopt om vervolgens uit zijn winkel een tas vol spullen mee te nemen. Donders plaatste een filmpje van de inbraak op Facebook.