Volledig scherm
worstenbroodje cijferbalk 2 © gratis

Rutte en collega's genieten tijdens ministerraad van (beste) Brabantse worstenbroodjes

SLEEUWIJK - Sinds bakkerij Verba eerder dit jaar werd bekroond tot maker van het beste Brabantse worstenbroodje, is de zaak flink populairder geworden. Niet alleen in Sleeuwijk, maar ook in Den Haag, zo blijkt. 

Bakker Pedro keek er wel even gek van op, toen hij een grote BMW met chauffeur zag stoppen voor de zaak. Op de achterbank zat een dame, die hij niet direct herkende. 

Binnen bestelde de vrouw veertig worstenbroodjes. 'Leuk voor in de ministerraad', zei ze erbij. De verraste Pedro had toen echter nog altijd geen idee wie hij voor zich had. 'Dan bent u zeker een minister?', vroeg hij haar, aldus het bericht dat de bakker maandagavond naar buiten bracht. 

De dame in kwestie bleek Cora van Nieuwenhuizen, minister voor Infrastructuur en Waterstaat. Ze was naar eigen zeggen speciaal omgereden vanuit haar woonplaats Oisterwijk, om in Sleeuwijk een doos worstenbroodjes te halen. Om uit te delen aan Mark Rutte en de andere ministers. 

'Toch leuk om te weten dat je landelijk bent doorgedrongen', besluit de bakker zijn bericht. 'We zijn ongelooflijk trots en hopen dat ze hebben gesmaakt.'

Volledig scherm
Minister Cora van Nieuwenhuizen. © ANP
  1. Leonne Zeegers kreeg genderneutraal paspoort in Breda: ‘Als ze mij nu niet geloven, kan ik mijn paspoort laten zien’

    Leonne Zeegers kreeg genderneu­traal paspoort in Breda: ‘Als ze mij nu niet geloven, kan ik mijn paspoort laten zien’

    BREDA - Onder grote belangstelling van de pers is vrijdag het eerste paspoort uitgereikt zonder geslachtsaanduiding op het stadskantoor van Breda. Leonne Zeegers stapte vorig jaar naar de rechter omdat ze niet wenst te kiezen tussen een mannelijke of vrouwelijke identiteit. ,,Ik ben non-binary. Vroeger profileerde ik me sterk als man, dat is stoer met veel grootspraak. Maar soms ben ik ook vrouwelijk, dat is mooier, liever en een beetje slijmerig", verklaart Zeegers.