Volledig scherm
De Californische zeeleeuw © Safaripark Beekse Bergen

Safaripark Beekse Bergen wacht op komst zeeleeuwen

HILVARENBEEK - Safaripark Beekse Bergen voegt 7 Californische zeeleeuwen aan de al omvangrijke dierencollectie toe. Nog voor de zomer zijn de nieuwe bewoners, afkomstig uit een dierentuin in Lissabon, te bewonderen. Op termijn krijgen ze gezelschap van Zuid-Afrikaanse zeeberen. "Het worden de eerste zeezoogdieren in het park", meldt manager Niels de Wildt.

Voor de zeeleeuwen, 2 mannetjes en 5 vrouwtjes, wordt een eigen verblijf gebouwd op het strandje aan de rand van het Kongoplein. Daar kunnen bezoekers ze bekijken, maar ze zwemmen ook gewoon rond. "Vanaf de bootsafari zullen de zeeleeuwen dus eveneens te zien zijn. Ze hebben alle ruimte in de watergangen met een totale lengte van 2 kilometer in een gebied van 10 hectare. Daarbinnen kunnen ze overal aan land gaan", vertelt zoölogisch manager Martin van Hees. 

Grootste van Europa
Het verblijf in de Beekse Bergen is hiermee het grootste van Europa. Plaats genoeg dus ook voor jonge zeeleeuwtjes, want alle dieren zijn geslachtsrijp.

Lees het bericht verder onder de foto.

Volledig scherm
Het nieuwe verblijf voor de zeeleeuwen in Safaripark Beekse Bergen © Safaripark Beekse Bergen

Plastic soep
Dagelijks worden de leergierige dieren getraind en op vaste tijden gevoerd. "We gaan educatieve voederpresentaties verzorgen, want we willen onze gasten ook graag iets bijbrengen over de zeeleeuwen. Het is geen bedreigde diersoort, maar ze worden wel bedreigd door al het afval dat in de oceanen drijft. De campagne tegen deze zogeheten plastic soep ondersteunen we van harte."

Shows met de aaibare en beweeglijke zeeacrobaten,  zijn volgens parkmanager De Wildt 'uit den boze'.