Leden van motorclub Satudarah op de dag dat de rechtbank de club verbood: 18 juni 2018.
Volledig scherm
PREMIUM
Leden van motorclub Satudarah op de dag dat de rechtbank de club verbood: 18 juni 2018. © ANP

Satudarah is verboden, maar de strafzaken slepen zich voort

DEN BOSCH/TILBURG - Het is bijna drie jaar geleden dat motorclub Satudarah werd verboden, maar voormalige leiders zoals de Tilburgse broers Xanterra en Angelo M. zijn nog volop verwikkeld in twee strafzaken. Bij het gerechtshof in Den Bosch werd donderdagmiddag tien maanden cel geëist tegen Xanterra M., zijn jongere broer Angelo is volgende week aan de beurt. 

 1. Ger de Wind (1932-2021) had achteraf liever schrijver willen worden; met zijn verhalen over de Tweede Wereldoorlog bereikte hij ook de jeugd
  PREMIUM
  In Herinnering

  Ger de Wind (1932-2021) had achteraf liever schrijver willen worden; met zijn verhalen over de Tweede Wereldoor­log bereikte hij ook de jeugd

  KNEGSEL - Na zijn pensioen bij Philips vond Ger de Wind (1932-2021) als het ware een tweede leven: hij ging studeren en schrijven, vooral over zijn oorlogsherinneringen en over internationale politiek. Hij had een grote drang om de jonge generaties te vertellen wat er gebeurd is in de Tweede Wereldoorlog, en was iemand die graag de boel bij elkaar hield. Hij stierf thuis in Knegsel, omringd door zijn vrouw en (klein)kinderen.
 2. Nieuwsoverzicht | Man (70) door misdrijf om het leven gebracht - Tilburger werd 65 met een donorhart
  PREMIUM

  Nieuwsover­zicht | Man (70) door misdrijf om het leven gebracht - Tilburger werd 65 met een donorhart

  De alleenwonende man (70) uit Lieshout die vrijdagmiddag dood werd gevonden, is door een misdrijf om het leven gekomen. Hij werd door zijn familieleden aangetroffen nadat zij geen contact meer met hem kregen. Verder is de 77-jarige Marc het slachtoffer geworden van bankpasfraude en leefde niemand ter wereld langer met een donorhart dan de Tilburgse Willem Bavinck. Dit en meer in het nieuwsoverzicht van zaterdag.
 3. Nieuwsoverzicht | Zonsverduistering goed te zien in Brabant - Blije gezichten bij geslaagde scholieren
  PREMIUM

  Nieuwsover­zicht | Zonsver­duis­te­ring goed te zien in Brabant - Blije gezichten bij geslaagde scholieren

  Het was kort maar krachtig: de zonsverduistering die donderdag tussen 11.19 en 13.31 uur te zien was. Op verschillende plaatsen in Brabant werd rond het middaguur met veel belangstelling naar de lucht gekeken. Duizenden scholieren waren ondertussen druk met andere dingen. Examenkandidaten kregen vandaag te horen of ze geslaagd waren. Dit en meer in het nieuwsoverzicht van donderdag.