Scholen in België populair bij ouders in West-Brabant: ‘Op de gang moet je stil zijn’

VideoHet onderwijs over de grens is al jaren populair bij ouders in West-Brabant. Juf Kelly weet wel waarom: ,,Hier op school in België hebben we meer structuur en discipline.'' BN DeStem liep een dagje mee op twee basisscholen in Essen, vlak voor de zomervakantie.

ESSEN - Het grootste verschil tussen Vlaamse en Nederlandse leerlingen? Sahranaz en Shantiey (allebei 12) beginnen te giechelen. ,,Het accent", zegt Shantiey uit Sint Willebrord. ,,Soms heb ik een rare conversatie met een klasgenoot. Dan denk ik: je praat wel, maar ik versta voor de helft niet wat je zegt."

  1. Kamerleden slaan alarm over diepgeworteld wantrouwen van Brabantse boeren in politie

    Kamerleden slaan alarm over diepgewor­teld wantrouwen van Brabantse boeren in politie

    TILBURG - Tweede Kamerleden vinden het 'pijnlijk’ en ‘schokkend’ dat boeren zo'n diepgeworteld wantrouwen hebben tegen de politie dat ze niet de telefoon pakken als ze zijn benaderd door drugscriminelen. Uit de door deze krant gepubliceerde enquête blijkt dat slechts één op de tien boeren de politie inlicht als criminelen hen vragen naar de huur van een stal of schuur voor het telen van wiet of produceren van synthetische drugs.