Transgenders Watseka (37)
Volledig scherm
PREMIUM
Transgenders Watseka (37) © Roel van der Aa

Sinds Watseka (37) transgender is, wordt ze weggepest uit haar wijk: 'Ik voel mij niet meer veilig'

Ze werd bespuugd, bedreigd, aangevallen en uitgescholden. En nu wil ze weg. Transgender Watseka (37) voelt zich weggepest uit haar wijk, sinds ze de transitie van man naar vrouw heeft ingezet.

Het wordt tijd om haar mannenkleding weg te doen, besluit Watseka op een dag. Nu ze na al die jaren aan haar moeder heeft durven te vertellen dat ze eigenlijk een vrouw is, hebben de mannenshirts geen functie meer. De kleding voelt ook niet meer als van haar. Ze draagt liever jurkjes of een legging. Met een zak vol wandelt ze naar de kledingbak bij het winkelcentrum. Daar ziet ze de groep jonge jongens wel. Het zijn er een stuk of vijftien, zo schat ze in. Maar bang is Watseka niet aangelegd.

  1. Vastzitten op een paradijselijk eiland zónder corona, het kan: Roeland woont in een dagdroom
    PREMIUM

    Vastzitten op een paradijse­lijk eiland zónder corona, het kan: Roeland woont in een dagdroom

    ROSMALEN/PALAU - Zijn er nog coronavrije plekken in de wereld om over te dagdromen? Stel je een exotisch eilandje voor waar het altijd 30 graden is, de stranden wit zijn en de zee zo helder is dat de schaduw van de boot op de bodem zichtbaar is. En misschien wel het belangrijkste van allemaal: corona bestaat er niet. Roeland Bruysters (54) uit Rosmalen woont in zo'n paradijs midden in de Stille Oceaan, maar kan er ook niet weg.