Volledig scherm
Hulpdiensten bij het azc in Velp na het steekincident. © SK-Media

Slachtoffer steekpartij azc Grave is minderjarige asielzoeker

GRAVE  - De verdachten die zondagavond werden aangehouden na een steekpartij in het asielzoekerscentrum Grave zijn twee bewoners van 17 en 26 jaar. Het slachtoffer, dat zwaargewond raakte, is een jongen van 17 jaar, die ook in het asielzoekerscentrum verblijft.

Wat precies de aanleiding voor de steekpartij was, onderzoekt de politie nog. ,,Uit eerste onderzoek is duidelijk geworden dat het slachtoffer waarschijnlijk door meerdere personen werd aangevallen, onder wie de later aangehouden verdachten.'' De politie sluit dan ook niet uit dat meer aanhoudingen volgen.

Ook in het azc in het Zeeuwse Middelburg was zondagavond een steekpartij. Al snel werd een verdachte opgepakt. Van slachtoffer en verdachte, ook in dit geval bewoners, is de identiteit nog niet bekendgemaakt.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Leonne Zeegers kreeg genderneutraal paspoort in Breda: ‘Als ze mij nu niet geloven, kan ik mijn paspoort laten zien’

    Leonne Zeegers kreeg genderneu­traal paspoort in Breda: ‘Als ze mij nu niet geloven, kan ik mijn paspoort laten zien’

    BREDA - Onder grote belangstelling van de pers is vrijdag het eerste paspoort uitgereikt zonder geslachtsaanduiding op het stadskantoor van Breda. Leonne Zeegers stapte vorig jaar naar de rechter omdat ze niet wenst te kiezen tussen een mannelijke of vrouwelijke identiteit. ,,Ik ben non-binary. Vroeger profileerde ik me sterk als man, dat is stoer met veel grootspraak. Maar soms ben ik ook vrouwelijk, dat is mooier, liever en een beetje slijmerig", verklaart Zeegers.