Politie houdt actie in de Biesbosch.
Volledig scherm
Politie houdt actie in de Biesbosch. © Landelijke Eenheid Zuidwest

Snelheidsduivels op speedboten door Biesbosch en zuippartijen: recordaantal waterboetes tijdens coronazomer

Dronken groepen op bootjes in het natuurgebied De Biesbosch, hardvaarders zonder vaarbewijs en bergen plastic afval in het water. Tijdens de lockdown konden we weinig kanten op, maar varen kon nog wel. Door de enorme stijging van het aantal bootjes op het water is er een recordaantal boetes uitgedeeld in de warme coronazomer afgelopen jaar. 

 1. Nieuwsoverzicht | Autodief vraagt lift na dodelijk ongeluk - Stewardessen helpen ziekenhuis tijdens geboortegolf
  PREMIUM

  Nieuwsover­zicht | Autodief vraagt lift na dodelijk ongeluk - Stewardes­sen helpen ziekenhuis tijdens geboorte­golf

  Een autodief heeft zondagochtend een dodelijk ongeluk veroorzaakt in Den Bosch. Een 50-jarige man is daarbij om het leven gekomen; een 43-jarige inwoner van Geldrop is aangehouden als verdachte. Het Máxima MC in Veldhoven heeft te maken met een geboortegolf en Janny Hanegraaf is druk met het restaureren van mensen. Dit en meer in het nieuwsoverzicht van zondag.
 2. Nieuwsoverzicht | Test- en vaccinatiecontroles bij de grens - Kringloopwinkels raken leeg
  PREMIUM

  Nieuwsover­zicht | Test- en vaccinatie­con­tro­les bij de grens - Kringloop­win­kels raken leeg

  Een topdag op de Olympische Spelen, met Brabantse inbreng. Sanne van Dijke uit Heeswijk-Dinther pakte het eerste judo-goud en dacht daarna vooral aan haar overleden broertje. Verder geven we antwoord op de acht belangrijkste vragen over het passeren van de Belgische grens. Want hoe zit het nu er mobiele controles worden uitgevoerd op prik- en test-bewijzen? En we hebben de 80-jarige Marjo, die verrast werd door een onbekende die haar heg heeft gesnoeid. Dat en meer in het nieuwsoverzicht van woensdag 28 juli.