Volledig scherm
© Bert Jansen

Spookrijder dodelijk ongeval op A2 was man (84) uit Best (video)

BEST - De spookrijder die vrijdagavond om 23.10 uur een dodelijk ongeval veroorzaakte op de A2 bij knooppunt Ekkersweijer, was een 84-jarige man uit Best.

Dat bevestigt de politie. De man botste frontaal op een tegemoetkomende auto met daarin drie personen en was op slag dood. Ook de 51-jarige bestuurder van die wagen overleed kort na het ongeluk. Hij kwam uit Mol (België). Zijn partner, een 49-jarige vrouw eveneens uit Mol, raakte ernstig gewond net als haar 14-jarige zoon die in Alkmaar woont. Zij zijn beide ernstig gewond naar het ziekenhuis gebracht.

Randweg
Uit tientallen meldingen blijkt dat de spookrijder voor het ongeluk al een behoorlijke tijd op de verkeerde weghelft reed. In elk geval vanaf knooppunt Leenderheide, helemaal aan de andere kant van de Eindhovense randweg. "Die meldingen dateren van iets voor elf uur", bevestigt een woordvoerder van de politie. Daarop is meteen actie ondernomen. Maar het feit dat de spookrijder over de Randweg N2 reed, maakte de man toch moeilijk te traceren. "Met afritten en geluidswallen is het moeilijker ingrijpen dan op een recht stuk snelweg. Toen het ongeluk gebeurde, had een van onze politiewagens hem net in beeld. Maar dat was helaas al te laat."

Politieonderzoek
De A2 was door het ongeval enkele uren dicht in de richting van Eindhoven. De Verkeersongevallenanalyse van de politie heeft ter plaatse sporenonderzoek gedaan. Waar precies en waardoor de spookrijder op de verkeerde rijbaan terecht is gekomen, wordt onderzocht door de politie.

Volledig scherm
© Bert Jansen
Volledig scherm
Doden en gewonden bij ongeluk op A2 bij Best © Bert Jansen
De spookrijder die vrijdagavond om 23.10 uur een dodelijk ongeval veroorzaakte op de A2 bij knooppunt Ekkersweijer, was een 84-jarige man uit Best.