Volledig scherm

Spoor van vernielingen in Geldrop: podium, auto's, bushokje en pizzeria vernield

GELDROP - Een spoor van vernielingen in Geldrop. In de nacht van donderdag op vrijdag is het podium van Geld'ropuit vernield door brand. Verder zijn ramen van auto's ingeslagen, werd een bushokje gesloopt en is bij een pizzeria aan de Mierloseweg een raam ingeslagen. Daar werd bovendien een klein geldbedrag meegenomen.


Leon Verhagen, organisator Geld'ropuit, staat vrijdagochtend te kijken naar het flink beschadigde podium. ''Ik werd rond halfvier vannacht uit bed gebeld dat het podium in brand stond.'' Verhagen is meteen richting het centrum gegaan waar de brandweer het vuur ondertussen had gedoofd.

Donderdagavond was het feest in Geldrop tijdens één van de vijf feestavonden van Geld'ropuit. ''De sfeer was goed'', zegt Verhagen. Er was een discoavond op de parkeerplaats bij de Nettorama. De organisatie gaat nu kijken hoe het donderdag, tijdens de volgende feestavond, verder moet. ''Waarschijnlijk komt het allemaal goed.''

Het bushokje aan de Helze (de halte bij het kasteel) is de nacht ook niet ongeschonden doorgekomen; de ruiten van het hokje liggen volledig aan gruzelementen. Ook de ruiten van twee auto's die aan die straat geparkeerd stonden moesten er aan geloven.

De politie onderzoekt de zaak momenteel en is nog op zoek naar getuigen. Ook is men bezig met beelden die camera's in bijvoorbeeld het centrum mogelijk gemaakt hebben. "Gezien het tijdsbestek waarin alles gebeurd is - tussen 02.45 en 03.30 uur - kijken we natuurlijk nadrukkelijk naar een verband tussen deze zaken", aldus een politiewoordvoerder.

Meer over de vernielingen volgt...

Volledig scherm
Volledig scherm