Zwaar ongeval met spookrijder en meerdere autos op de A16 bij Breda.
Volledig scherm
Zwaar ongeval met spookrijder en meerdere autos op de A16 bij Breda. © ANP Nederlandse Freelancers

Staat veilig verkeer wel hoog genoeg op de agenda van Brabantse gemeenten?

DEN BOSCH - Verkeersveiligheid moet hoger op de agenda van de Brabantse gemeentebesturen komen te staan. Verkeersgedeputeerde Christophe van der Maat wil met name de burgemeesters en wethouders van de vijf grootste steden in Brabant ‘enorm aanmoedigen’ om werk te maken van de verkeersveiligheid.

 1. Nieuwsoverzicht | Zoon die moeder doodstak had pillen niet geslikt - Seksbioscoop sluit de deuren
  PREMIUM

  Nieuwsover­zicht | Zoon die moeder doodstak had pillen niet geslikt - Seksbios­coop sluit de deuren

  De Helmonder die vorige week zijn moeder doodstak, had al paar dagen zijn pillen niet ingenomen. De man kampte al langer met psychische problemen en kreeg daar medicatie voor. Tien klassen van de Willibrordusschool in Alphen zitten vrijdag in thuisquarantaine. Donderdag waren vier groepen al thuis vanwege coronabesmettingen. En sekswinkel en -bioscoop Aphrodite in Helmond heeft voorgoed de deuren gesloten. Dit en meer in het nieuwsoverzicht van vrijdag.
 2. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.