Volledig scherm
© Thinkstock

Statenfractie CDA: 'Haal de Tour naar Brabant'

DEN BOSCH - De Provinciale Staten-fractie van het CDA Brabant wil dat de provincie Brabant gaat lobbyen om een Touretappe naar Brabant te halen. Het CDA heeft vrijdag schriftelijke vragen gesteld aan het Brabantse college van Gedeputeerde Staten.

Als het aan het CDA ligt, voert al in 2017 een etappe van de Tour de France door Brabant. Mocht dat niet mogelijk blijken, dan wil het CDA dat de provincie inzet op een van de Tour-edities daarna: 2018 of 2019. In 1996 was de start van de Tour de France in Den Bosch.

Lobby
In het huidige Sportplan van de provincie Brabant is er voor grote sportevenementen als de Tour geen plek en geld gereserveerd. Wil er een groot sportevenement in Brabant plaatsvinden, dan is daarvoor een apart voorstel mét financiële dekking nodig. Het CDA vraagt de provincie daarom met een voorstel voor een ‘Brabantse’ Touretappe te komen én een Tour-lobby te starten.

Het CDA heeft het college gevraagd om behalve voor de Tour de France óók te lobbyen voor andere wielerrondes over Brabantse bodem, zoals de Giro d’Italia en de Vuelta. ,,Brabant is een echte sportprovincie, waar top- en breedtesport hand in hand gaan. De Tour de France is niet alleen een sportevenement van wereldklasse, ook brengt de Tour mensen met uiteenlopende achtergronden van over de hele wereld bij elkaar."