Gedeputeerde Christophe van der Maat (VVD).
Volledig scherm
PREMIUM
Gedeputeerde Christophe van der Maat (VVD). © Wim Roefs/Provincie Noord-Brabant

Status quo in politiek Brabant: VVD komt in lastige spagaat, links hoopt dat uitstel toch afstel wordt

DEN BOSCH - De Brabantse provinciepolitiek lijkt het over één ding eens te zijn: zolang de huidige coronamaatregelen van kracht zijn, komt er geen vergadering om een nieuw provinciebestuur te installeren. Maar die status quo levert wel dilemma's op.

De beoogde coalitie van VVD, Forum voor Democratie, CDA en Lokaal Brabant maakte vorige week bekend haar plannen zo goed als rond te hebben. Vanwege de maatregelen om bijeenkomsten te beperken willen de partijen echter voorlopig wachten met de vergadering die nodig is om het coalitieakkoord vast te stellen en de nieuwe gedeputeerden te benoemen. Formateur Alfred Arbouw liet vorige week weten in elk geval op een datum voor het zomerreces te mikken. Maar daarmee kan het dus nog een paar maanden duren voordat er een nieuw provinciebestuur wordt benoemd.

  1. Vastzitten op een paradijselijk eiland zónder corona, het kan: Roeland woont in een dagdroom
    PREMIUM

    Vastzitten op een paradijse­lijk eiland zónder corona, het kan: Roeland woont in een dagdroom

    ROSMALEN/PALAU - Zijn er nog coronavrije plekken in de wereld om over te dagdromen? Stel je een exotisch eilandje voor waar het altijd 30 graden is, de stranden wit zijn en de zee zo helder is dat de schaduw van de boot op de bodem zichtbaar is. En misschien wel het belangrijkste van allemaal: corona bestaat er niet. Roeland Bruysters (54) uit Rosmalen woont in zo'n paradijs midden in de Stille Oceaan, maar kan er ook niet weg.