Rechtbanktekening van (VLNR) verdachten Yossine A., Ali G., Mohammed El K.; linksboven officieren van Justitie, rechts de drie rechters bij het gerechtshof in Arnhem.
Volledig scherm
PREMIUM
Rechtbanktekening van (VLNR) verdachten Yossine A., Ali G., Mohammed El K.; linksboven officieren van Justitie, rechts de drie rechters bij het gerechtshof in Arnhem. © ANP / ANP

Terreurcampagne fruithandel De Groot in Hedel teisterde omgeving jarenlang

OverzichtDe terreurcampagne tegen de Hedelse fruithandel De Groot kwam dinsdag tot een ontknoping in de rechtbank in Arnhem. De zaak gaat gepaard met talloze geweldsdelicten in de nabijheid van het bedrijf. Hoofdverdachte Ali G. kreeg bijna 20 jaar celstraf aan zijn broek. Een uitgebreide tijdlijn van wat er zich de afgelopen jaren afspeelde.

  1. Rechter spreekt vrouw (48) vrij van mishandelen man met verstandelijke beperking in Sint Anthonis

    Rechter spreekt vrouw (48) vrij van mishande­len man met verstande­lij­ke beperking in Sint Anthonis

    DEN BOSCH/SINT ANTHONIS Een inwoner van Sint Anthonis met een verstandelijke beperking vertelde in de zomer van 2020 tegen politieagenten dat een 48-jarige vrouw uit Den Bosch hem had geslagen in zijn woning. De begeleidster van de man vertelde daar direct bij dat de man ‘een rijkelijke fantasie had’. Politierechter B. Zijlstra sprak de Bossche vrouw donderdagmiddag vrij van mishandeling.