Volledig scherm
Club van het Jaar © unknown

The MusiCompany en Velocity Ladies vertegenwoordigen Brabant bij finale ‘Club van het Jaar'-verkiezing

Wielervereniging Velocity Ladies uit Eindhoven en The MusiCompany uit Bergen op Zoom zijn de provinciewinnaars van de verkiezing van Club van het Jaar 2019. De twee clubs, Velocity in de categorie Sport en The MusiCompany in de categorie Cultuur,  vertegenwoordigen Brabant bij de landelijke finale op 28 juni.

Op dinsdag 18 juni moeten de twee clubs samen met de 22 andere provinciewinnaars op de juryavond hun verhaal presenteren en uitleggen waarom zij dé Club van het Jaar zijn. Elke vereniging wordt getoetst op thema’s als maatschappelijke impact, duurzaamheid en betrokkenheid. De jury bestaat uit verschillende professionals uit de sport- en cultuurwereld, de media en het bedrijfsleven. Op 28 juni wordt de landelijke winnaar in elke categorie bekendgemaakt. De winnaars krijgen professionele masterclasses die de verenigingen sterker maken. Ook maakt een productiemaatschappij een professionele promotiefilm van de verenigingen.

De Clubs

Velocity Ladies is een wielervereniging voor vrouwen. De club is pas in februari 2019 opgericht en zet zich in om vrouwen op de fiets te krijgen en te houden. Dat doen ze door ritten en clinics te organiseren in Eindhoven. Ze bieden een platform voor elk niveau en werken met verschillende soorten trainingen zodat iedereen gemotiveerd blijft en het vooral ook leuk blijft vinden. 

The MusiCompany uit Bergen op Zoom is een theatercompagnie. De club werd in maart 2003 opgericht en richt zich op theater- en musicalenthousiastelingen tot 45 jaar. Ze zetten elk jaar een grote, eigen productie neer, maar proberen ook zo veel mogelijk te betekenen voor de stad door optredens te verzorgen tijdens lokale evenementen.  

Club van het jaar

Clubleden konden hun club zelf opgeven zodat erop gestemd kon worden. Na 7 juni werden alle stemmen geteld en kwamen er per provincie voor Sport en Cultuur een winnaar uit. In totaal zijn er 80.428 stemmen uitgebracht over 1.300 genomineerde clubs. Lees meer over de verkiezing op https://www.clubvanhetjaar.nl/