Thierry Baudet (Forum voor Democratie).
Volledig scherm
Thierry Baudet (Forum voor Democratie). © ANP

Thierry Baudet: ‘VVD en CDA willen Nederland vernietigen’; partijen in Brabant hebben geen behoefte daarop te reageren

DEN BOSCH - VVD en CDA zijn er als onderdeel van de ‘cultuurmarxistische linkse mainstream’ op uit om Nederland te vernietigen. Dat zei Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet gisteren in een internetuitzending van GeenStijl. De toch al opvallende uitspraak is extra pikant omdat de partij van Baudet op het punt staat om - samen met VVD en CDA - mee te gaan besturen in de provincie Brabant. 

Baudet deed zijn uitspraken tegen het einde van een uitzending van ruim een uur op het Youtube-kanaal van weblog GeenStijl. Daarin ontstond een discussie over de rol van de media in Nederland, en die van GeenStijl in het bijzonder. Baudet liet daarin weten dat hij vond dat rechtse online media als GeenStijl en ThePostOnline de rechtse zaak te weinig steunen. Vervolgens zette hij zich af tegen alles wat in zijn ogen links is, inclusief VVD en CDA.

,,We zitten gewoon in een bepaalde situatie waarin de cultuurmarxistische linkse mainstream, van VVD, CDA tot en met D66, PvdA, GroenLinks en SP, allemaal min of meer hetzelfde willen”, zei Baudet tijdens de uitzending (in de video hieronder vanaf minuut 59). ,,Dat is namelijk de vernietiging van Nederland: massa-immigratie, EU, klimaat, al die andere zaken... Zij hebben alle dagbladen, ze hebben de publieke omroep, ze hebben alle subsidiecircuits, alle musea, alle universiteiten, de hele ambtenarij, de rechterlijke macht. That’s what we’re up against.”

De Brabantse partijleiders van VVD en CDA lijken de soep vooralsnog niet zo heet te eten. ‘Fijn dat je me op de hoogte houdt van de dagelijkse ‘Baudet-uitspraak van de dag’’, aldus Christophe van der Maat (VVD). ‘Ik heb geen behoefte om daarop te reageren.’ Ankie de Hoon (CDA) gebruikt woorden van soortgelijke strekking. Ook de Brabantse FvD-voorman Eric de Bie wil niet reageren op de uitspraken van zijn landelijk partijleider. ‘De zon schijnt,ik ga genieten van een mooi paasweekeinde. Bij mij ontbreekt de animo om te reageren op uitspraken van Thierry Baudet.’

  1. Angstige momenten tijdens wilde achtervolging Zaltbommel; soms scheelde het een haartje
    PREMIUM

    Angstige momenten tijdens wilde achtervol­ging Zaltbommel; soms scheelde het een haartje

    ZALTBOMMEL/WAARDENBURG/VELDDRIEL - ,,Dat was wel even schrikken en vooral indrukwekkend.” Natasja de Jong uit Rossum en haar vriend reden zaterdagavond over de Van Heemstraweg van Rossum naar Zaltbommel toen ze ineens allemaal zwaailichten op zich af zagen komen. Voorop reed een auto met een aanhangwagen. Het was de slotfase van een wilde achtervolging met - gelukkig alleen - veel blikschade.